Cartofi umpluti

de Miha in Mancaruri de legume, 10 Apr 2011 | 7440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi maricei
  • ~50 g unt
  • sare si piper
  • condimente pentru cartofi
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 4 catei usturoi
  • boabe de porumb
  • cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii curatati si spalati se taie in 2, pe lungime. Se scobesc cu o lingurita, avand grija sa nu se rupa, pana obtinem niste "cosulete" de cca 0.5 cm grosime. Se pun intr-o tava de aragaz, se pune in fiecare cosulet cate o bucatica de unt, apoi se condimenteaza dupa gust si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 15-20 minute, pana se inmoaie cartofii.



Intre timp, pieptul de pui taiat cubulete se perpeleste pe toate partile intr-o tigaie cu cateva linguri cu ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust, se pune 1/2 pahar cu apa si se fierbe inabusit pana scade toata zeama. Aproape de sfarsit se adauga si usturoiul pisat.



Se umplu cartofii cu cubuletele de carne, se presara cu boabe de porumb si cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari si se da din nou la cuptor, pana se topeste cascavalul si se aureste usor.



Se servesc calzi.



Cartofii ce au ramas dupa ce am scobit cosuletele i-am pus la fiert in putina apa cu sare, apoi am preparat o delicioasa si pufoasa paine cu cartofi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sylvia 1

12.04.2011, 13:15

Superb arata

adry88 1

26.05.2011, 16:45

ce delicios

babi5 1

18.12.2014, 08:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Oua coapte in cartofi