Cartofi umpluti

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2013 | 4694 vizualizari

 

O mancare gustoasa, care poate fi cu usurinta adaptata la perioada de post.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de marime medie (sau 4 mari),
  • 200 g ciuperci,
  • 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde,
  • 2 oua,
  • 5 linguri de smantana,
  • 50 g unt,
  • 2 pahare de supa de legume,
  • patrunjel verde ,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit cateva minute. Dupa aceea se toarna smantana batuta impreuna cu ouale, sare si piper. Se amesteca pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie, se aseaza intr-o tava care merge la aragaz (eu am pus si bucatelele de cartof scobite), se toarna supa de legume, cate o bucatica de unt pe fiecarte cartof, si se da la cuptor la foc tare la inceput, apoi mai moderat cca o jumatate de ora (de cand incep sa fiarba) sau pana cand supa scade iar cartofii devin moi. Din cand in cand turnati cu o lingura zeama peste cartofi, ca sa nu se usuce prea tare.

Se servesc fierbinti, eventual cu cascaval ras deasupra, si cu salata de sezon.

TIPS-URI

1

nu sunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti la cuptor "HOVOLI" (denumirea greceasca)