Casado sau mancarea omului casatorit

de nico15 in Pui, 22 Mai 2017 | 2445 vizualizari

 

Este o combinatie de legume cu carne, cate putin din fiecare: fasole, de obicei neagra, dar poate fi si rosie, orez, salata, platano, un fel de banana, dar mai mare si cu o alta textura, poate fi platano verde si platano maduro, folosit platano maduro, legume si carne. Fiecare se va face separat si la final, se va forma preparatul = CASADO, acest cuvant inseamna casatorit.
Baza gastronomiei in aceste locuri, ca in toata zona Caraibe este bazata pe fasole, orez si combinatia lor Gallo Pinto, fel traditional in Costa Rica care se serveste la micul dejun,  platano, guineo, legume, nuca de cocos si evident carne. Iar cafeaua este nelipsita, Costa Rica fiind in pozitia 2-3 la productia mondiala de cafea si export dupa Brazilia, la egalitate cu Columbia. Dar sa revin la CASADO.

 

INGREDIENTE

  • Pentru fasole:
  • 130 gr fasole neagra
  • 1 ceapa
  • 5 gr de cumin
  • 1 morcov
  • ½ ardei
  • 1 tija de apio
  • 2-3 catei de usturoi
  • Sare
  • cimbru
  • coriandru
  • Putin zahar
  • Ulei
  • Pentru Orez:
  • 130 gr de orez
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • Cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 banane Platano
  • 260 g piept de pui brut ramane 200 gr, net 100 g pt fiecare persoana
  • juice portocala
  • cimbru
  • boia afumata
  • ceapa
  • rosii
  • ardei
  • castraveti
  • varza alba, rosie
  • morcov
  • ulei otet
  • 400 g cartofi congelati brut net dupa prajire aproximativ 300 g
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casado sau mancarea omului casatorit:

Punem fasolea la inmuiat peste seara, a doua zi, o punem la fiert, schimbam de trei ori apa, iar la final, langa fasole, adaugam legumele care in prealabil au fost calite in putin ulei, dupa cum urmeaza: ceapa, morcov, telina, ardei, taiate in cubulete mici si sotate bine. Potrivim de  cimbru, cumin, adaugam putin zahar si piper si lasam sa se patrunda bine boabele de fasole. Aproape de final, OBLIGATORIU se adauga coriandru (cilantro) si sare.

Orezul se spala bine, luam un ardei si il vom taia julien, punem ulei in vasul masinii de facut orez Arozera si il vom sota pana isi va lasa culoare rosiatica, dupa care il scoatem din vas, asa se obisnuieste aici, mie imi place sa il las.

Adaugam ceapa tocata si, dupa ce a devenit sticloasa, adaugam usturoiul si o crenguta de cimbru. Dupa ce legumele au fost prelucrate termic, se va adauga orezul spalat bine si vom adauga 1 cana si jumatate de supa sau de apa, saram si se va pune vasul in masina de facut orez punem capacul si se va continua gastirea pentru inca 17 minute.

 Platano sau un fel de banana mai mare si o textura mai dura, se curata de coaja si se prajeste simplu in ulei. 2 bucati sunt mai mari decat bananele obisnuite, am sa fac fotografii si am sa atasez pentru a intelege.

Pieptul de pui aproximativ 130 de grame (sa ramana gatit aproximativ 100 gr) nu mai mult, se va marina cu juice-ul de la o portocala, cimbru, sare si se lasa in asteptare 10 minute, se tamponeaza de excesul de lichid. Asezonam cu sare, piper si, dupa ce a prins culoare cu putina boia afumata. Astfel pregatit se va prepara in tigaie sau pe gratar. 

Salata se pregateste normal din ce legume doriti, rosii, ceapa, ardei, castraveti sau varza alba, varza rosie, morcov, sau ce combinative doriti voi.

Se poate de asemeni, servi cu legume sote ( morcovi, broccoli, fierti si trasi in unt, sare si piper) sau legume la gratar (dovlecel, vanata, rosie, ceapa, ardei, facuti la grill, asezonati si un pic de otet balsamic sau lime) sau cartofi prajiti.

Este un preparat la care se munceste mult, este ieftin si este bine de preparat cand ai multi clienti, altfel este munca multa si nu este profitabil.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Casado sau mancarea omului casatorit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

22.05.2017, 18:18

Rocsi 1

22.05.2017, 20:04

Dar cat de consistenta este mancarea casatoritului!

nico15 1

22.05.2017, 20:54

Multe legume, orez, fasole si salata, carne asa mai subtire, haha

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu legume si sos de usturoi