Cascaval de casa

de stefy_a in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2016 | 1571 vizualizari

 

Produsele de casa sunt cele mai bune! asa ca daca aveti rabdare va invit sa incercati si cascavalul de casa!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza de vaci
  • 1 l lapte
  • 100 gr. cas de oaie sarat dupa gust (desi cred ca iese foarte bun si fara cas)
  • 1 ou
  • 50 gr. unt
  • o lingurita rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval de casa:

- se pune laptele la fiert

- cand da in clocot se adauga branza de vaca si se amesteca bine la foc mic 6 minute


- apoi se pune la scurs in tifon circa 2 ore


- dupa cele doua ore, branza scursa impreuna cu casul de oaie se pun in robotul de bucatarie pentru a fi amestecate omogen si maruntite ca sa nu ramana cocoloase - bucati mai mari de branza (pentru operatiunea aceasta se poate folosi si masina de tocat carne)


- intr-o cratita (eu am folosit o cratita cu fund dublu ca asa am gasit in mai multe retete de pe net, dar sincer nu stiu ce s-ar fi intamplat daca foloseam una simpla) se topeste untul

- peste untul topit, se adauga oul si amestecul de branza si se lasa focul la mic, amestecandu-se continuu pana cand branza se topeste, se dezlipeste de pe oala si se intinde ca o guma - la mine operatiunea a durat cam 20 de minute - cica nu trebuie subtiat foarte tare amestecul de branza ca apoi riscati sa nu se mai intareasca


- cand amestecul de branza a ajuns la consistenta necesara (ca in poza de mai sus), se ia oala de pe foc si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie

- se amesteca foarte bine 2-3 minute, se toarna intr-o forma (eu am folosit doua castronase mici) si se lasa la racit


- cand s-a racit poate fi servit cu multa pofta!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

03.10.2016, 10:26

cat este de bun si gustos!

noiinbucatarie 1

03.10.2016, 15:30

mirela0911 1

05.10.2016, 08:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!