Cascaval de casa

de stefy_a in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2016 | 8163 vizualizari

 

Produsele de casa sunt cele mai bune! asa ca daca aveti rabdare va invit sa incercati si cascavalul de casa!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza de vaci
  • 1 l lapte
  • 100 gr. cas de oaie sarat dupa gust (desi cred ca iese foarte bun si fara cas)
  • 1 ou
  • 50 gr. unt
  • o lingurita rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval de casa:

- se pune laptele la fiert
- cand da in clocot se adauga branza de vaca si se amesteca bine la foc mic 6 minute

- apoi se pune la scurs in tifon circa 2 ore

- dupa cele doua ore, branza scursa impreuna cu casul de oaie se pun in robotul de bucatarie pentru a fi amestecate omogen si maruntite ca sa nu ramana cocoloase - bucati mai mari de branza (pentru operatiunea aceasta se poate folosi si masina de tocat carne)

- intr-o cratita (eu am folosit o cratita cu fund dublu ca asa am gasit in mai multe retete de pe net, dar sincer nu stiu ce s-ar fi intamplat daca foloseam una simpla) se topeste untul
- peste untul topit, se adauga oul si amestecul de branza si se lasa focul la mic, amestecandu-se continuu pana cand branza se topeste, se dezlipeste de pe oala si se intinde ca o guma - la mine operatiunea a durat cam 20 de minute - cica nu trebuie subtiat foarte tare amestecul de branza ca apoi riscati sa nu se mai intareasca

- cand amestecul de branza a ajuns la consistenta necesara (ca in poza de mai sus), se ia oala de pe foc si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie
- se amesteca foarte bine 2-3 minute, se toarna intr-o forma (eu am folosit doua castronase mici) si se lasa  la racit 

- cand s-a racit poate fi servit cu multa pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa