Castraveti cu gogonele murate pentru iarna

de Rocsi in Muraturi, 12 Sep 2011 | 13396 vizualizari

 

Daca tot am primit gognele si castraveciori era pacat sa nu ii pun la murat,ca doar nu puteam manca atati.Am oprit cativa proaspeti,iar restul la murat cu ei!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 sferturi sacosa cu castraveti si gogonele(o sacosa normala ca dimensiune)
  • 6 linguri sare mare
  • 5 litri apa
  • 1 canita micuta de otet
  • 1 capatana usturoi
  • 2 radacini de hrean
  • crengute de visin
  • crengute de marar
  • crengute de stejar
  • crengute de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti cu gogonele murate pentru iarna:



Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.



Spalam bine castravetii si gogonelele.



Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari,eu am pus in 3 borcane de 3 kg).


Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sarea si otetul.


Lasam sa dea cateva clocote bune.


Curatam radacinile de hrean,le spalam,le taiem bucati si le punem in borcane.


Usturoiul il curatam,il spalam,il taiem feliute si il repartizam in borcane.


Dupa ce saramura a dat cateva clocote,o turnam in borcane(ATENTIE:sub borcane puneti o coada de lingura,sau o lama de cutit ca sa nu cumva sa vi se crape borcanele).


Deasupra fiecarui borcan asezam crengute de visin,stejar,marar si telina.


Acoperim cu un capac (sau putem pune un castronel)pe gura fiecaruia si lasam pana a2a zi in bucatarie.


A 2 a zi,punem ciolofan,prindem cu un elastic si dam castravetii la loc racoros pentru a-i servi mai spre iarna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti cu gogonele murate pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.09.2011, 11:07

alina

MIUTA 1

13.09.2011, 13:16

Foarte gospodina fetita noastra

Rocsi 1

13.09.2011, 19:06

multumesc miuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta