Castraveti cu gogonele murate pentru iarna

de Rocsi in Muraturi, 12 Sep 2011 | 11226 vizualizari

 

Daca tot am primit gognele si castraveciori era pacat sa nu ii pun la murat,ca doar nu puteam manca atati.Am oprit cativa proaspeti,iar restul la murat cu ei!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 sferturi sacosa cu castraveti si gogonele(o sacosa normala ca dimensiune)
  • 6 linguri sare mare
  • 5 litri apa
  • 1 canita micuta de otet
  • 1 capatana usturoi
  • 2 radacini de hrean
  • crengute de visin
  • crengute de marar
  • crengute de stejar
  • crengute de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti cu gogonele murate pentru iarna:



Luam borcanele si le spalam cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos.



Spalam bine castravetii si gogonelele.



Ii asezam in borcane(ii puteti pune in borcane mici sau mari,eu am pus in 3 borcane de 3 kg).


Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sarea si otetul.


Lasam sa dea cateva clocote bune.


Curatam radacinile de hrean,le spalam,le taiem bucati si le punem in borcane.


Usturoiul il curatam,il spalam,il taiem feliute si il repartizam in borcane.


Dupa ce saramura a dat cateva clocote,o turnam in borcane(ATENTIE:sub borcane puneti o coada de lingura,sau o lama de cutit ca sa nu cumva sa vi se crape borcanele).


Deasupra fiecarui borcan asezam crengute de visin,stejar,marar si telina.


Acoperim cu un capac (sau putem pune un castronel)pe gura fiecaruia si lasam pana a2a zi in bucatarie.


A 2 a zi,punem ciolofan,prindem cu un elastic si dam castravetii la loc racoros pentru a-i servi mai spre iarna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti cu gogonele murate pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.09.2011, 11:07

alina

MIUTA 1

13.09.2011, 13:16

Foarte gospodina fetita noastra

Rocsi 1

13.09.2011, 19:06

multumesc miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ardei iute in otet