Gogosari cu hrean (marinati la rece)

de mihaelar63 in Muraturi, 18 Oct 2012 | 7722 vizualizari

 

Aceasta reteta de gogosari cu hrean ,marinati la rece , o folosea si mama mea . Mutumesc matusicii Viorica ,de la care am primit reteta . Gogosarii raman ,, crocanti ''' si nu se inmoaie .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari rosii
  • 5 linguri sare mare neiodata
  • 500 gr otet de 9 grade
  • 250 gr zahar
  • 1 legatura hrean
  • 5 foi dafin ( am pus 10 , ptr . ca erau f. mici )
  • 5 lingurite piper boabe
  • 5 lingurite mustar boabe
  • frunze de telina
  • 1 praf de conservant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu hrean (marinati la rece):

Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8.

Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie .

Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca intr-un vas incapator .

Se lasa 12 ore  la macerat , acoperiti cu un stergar curat sau cu capac. Din cand in cand  se mai amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn .

Gogosarii  se pun in borcane de 800 gr cu filet . Zeama pe care o lasa e suficinta sa-i acopere .

Se dau la un dunst scurt cald intr-o oala cu apa [ 10 min de cand  se infierbanta apa ].

TIPS-URI

1

Folositi gogosari copti dar sanatosi fara pete sau portiuni stricate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu hrean (marinati la rece)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

19.10.2012, 07:54

Bunica , cu placere , doar stii ca esti ,, mentorul '' meu , cum as putea sa te refuz

Sim0na 1

19.10.2012, 10:34

Preferatii mei!! Si cu supa ii pap

mihaelar63 1

20.10.2012, 11:21

Simo , nu rad deloc , eu chiar o data pe an , sa mai schimb gustul , prepar ciorba cu gogosari marinati :
http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-porc-cu-gogosari-marinati-28931.html

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet