Gogosari cu hrean (marinati la rece)

de mihaelar63 in Muraturi, 18 Oct 2012 | 4526 vizualizari

 

Aceasta reteta de gogosari cu hrean ,marinati la rece , o folosea si mama mea . Mutumesc matusicii Viorica ,de la care am primit reteta . Gogosarii raman ,, crocanti ''' si nu se inmoaie .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari rosii
  • 5 linguri sare mare neiodata
  • 500 gr otet de 9 grade
  • 250 gr zahar
  • 1 legatura hrean
  • 5 foi dafin ( am pus 10 , ptr . ca erau f. mici )
  • 5 lingurite piper boabe
  • 5 lingurite mustar boabe
  • frunze de telina
  • 1 praf de conservant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu hrean (marinati la rece):

Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8.


Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie .


Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca intr-un vas incapator .


Se lasa 12 ore la macerat , acoperiti cu un stergar curat sau cu capac. Din cand in cand se mai amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn .


Gogosarii se pun in borcane de 800 gr cu filet . Zeama pe care o lasa e suficinta sa-i acopere .


Se dau la un dunst scurt cald intr-o oala cu apa [ 10 min de cand se infierbanta apa ].

 

TIPS-URI

1

Folositi gogosari copti dar sanatosi fara pete sau portiuni stricate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari cu hrean (marinati la rece)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

19.10.2012, 07:54

Bunica , cu placere , doar stii ca esti ,, mentorul '' meu , cum as putea sa te refuz

Sim0na 1

19.10.2012, 10:34

Preferatii mei!! Si cu supa ii pap

mihaelar63 1

20.10.2012, 11:21

Simo , nu rad deloc , eu chiar o data pe an , sa mai schimb gustul , prepar ciorba cu gogosari marinati :
http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-porc-cu-gogosari-marinati-28931.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida la otet pentru iarna