Castraveti in otet

de Ancutsa in , 22 Iun 2018 | 945 vizualizari

 

Castraveţi în oţet cu ceapă, mărar şi mirodenii, după o reţetă pe care am învăţat-o de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg castraveţi
  • 1 l apă
  • 200 ml oţet
  • 2 linguriţe sare
  • 1 lingură zahăr
  • o ceapă albă
  • câteva foi de dafin
  • boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar de la Delikat
  • câteva flori de mărar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:


Se spală bine borcanele.


Se spală castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.


Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea (eu păstrez proporţia 2 linguriţe cu sare la un litru de apă) şi foile de dafin, iar din momentul în care încep să fiarbă se lasă câteva clocote (asta înseamnă cam 7 minute).


Se aşază cuţite sub borcane ori se pun borcanele pe chiuvetă (ca să nu crape). Se toarnă lichidul fierbinte în borcane. Se pun deasupra flori de mărar, se îndeasă cu grijă şi se pun tijele de la mărar astfel încât să ţină bine castraveţii. Se pun capacele la borcane, apoi se ţin întoarse cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.


Eu am obţinut 3 borcane.


Poftă Bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

09.07.2018, 14:12

Rocsi

Rahela Velicu 1

11.07.2018, 13:41

Ancutsa 1

11.07.2018, 14:21

Rahela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa cu capsuni si menta
  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Sos tzatziki