Castraveti in otet

de Ancutsa in Retete Delikat, 22 Iun 2018 | 719 vizualizari

 

Castraveţi în oţet cu ceapă, mărar şi mirodenii, după o reţetă pe care am învăţat-o de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg castraveţi
  • 1 l apă
  • 200 ml oţet
  • 2 linguriţe sare
  • 1 lingură zahăr
  • o ceapă albă
  • câteva foi de dafin
  • boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar de la Delikat
  • câteva flori de mărar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:


Se spală bine borcanele.


Se spală castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.


Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea (eu păstrez proporţia 2 linguriţe cu sare la un litru de apă) şi foile de dafin, iar din momentul în care încep să fiarbă se lasă câteva clocote (asta înseamnă cam 7 minute).


Se aşază cuţite sub borcane ori se pun borcanele pe chiuvetă (ca să nu crape). Se toarnă lichidul fierbinte în borcane. Se pun deasupra flori de mărar, se îndeasă cu grijă şi se pun tijele de la mărar astfel încât să ţină bine castraveţii. Se pun capacele la borcane, apoi se ţin întoarse cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.


Eu am obţinut 3 borcane.


Poftă Bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

09.07.2018, 14:12

Rocsi

Rahela Velicu 1

11.07.2018, 13:41

Ancutsa 1

11.07.2018, 14:21

Rahela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine