Castraveti in saramura (de vara)

de alilianaa in Muraturi, 11 Iun 2013 | 8264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti cornisori
  • 3 cracute de visin
  • frunze de vita de vie
  • 2 l apa
  • 3 linguri sare grunjoasa neiodata
  • usturoi
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura (de vara):

Castravetii se spala si se curata capetele ( eu asa procedez). Cracutele de visin si foile de vita se spala.


Intr-un borcan de 3 kg : pe fundul acestuia se aseaza o cracuta visin, 2 foi de vita, castraveti, usturoi, piper, pe la jumatate se mai pune o cracuta si foi de vita, se pun castraveti si tot asa pana sus. Inchidem cu vita de vie si usturoi.


Intr-o oala punem 2 litri de apa la fiet cu 3 linguri cu varf de sare grunjoasa. Se obtine o solutie pe care o fierbem si o punem in borcan. Se acopera si se da la rece. Se pot consuma a doua zi.

 

TIPS-URI

1

atentie, sub borcan sa fie un cutit

2

solutia poate fi si rece

3

la noi in zona, cu zeama acestora se acresc ciorbele

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura (de vara)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

alilianaa 1

12.06.2013, 17:03

Mai avem putin din prima tura. Vineri ma asteapta prima tura de castraveti bulgaresti.

madi_marin 1

12.06.2013, 19:38

crengutele de visin dau un gust aparte, extraordinar de bun...

alilianaa 1

12.06.2013, 22:42

sigur Medi..si am mai citit ca sunt un bun conservant...multumesc de vizita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Cei mai buni castraveti marinati