Cataif

de RuxyRux in Prajituri, 21 Noi 2010 | 7230 vizualizari

 

Aceasta minunatie de reteta am gasit-o pe blogul Inei...m-a incantat imediat ideea si am pornit rapid la...gatit...a iesit o splendoare de prajiturica ce-mi aminteste perfect de cataiful din copilarie. Multumesc Ina!

 

INGREDIENTE

  • 400 g taitei subtiri de supa
  • 4 pahare de apa
  • 600 g zahar
  • 2 plic zahar vanilat
  • 4 lg unt
  •  50 gr nuci
  • 50 gr fistic
  • 50 gr alune de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Am topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori.


Am preparat in wok taiteii.


Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,.


I-am nivelat apoi cu o paleta intr-o tavita, in strat egal.


Am rumenit alune si nuci , fistic si caju un tigaie si am zdrobit apoi la blender...am adaugat in mijlocul cataifului.


Separat am pregatit siropul din zahar apa vanilie si am dat acteva clocote...nu am fiert prea mult.


Cu un polonic am repartizat pe suprafata taiteilor in mod egal.


Introducem tava in cuptor la foc potrivit si ii lasam pana cand se evapora tot siropul si taiteii sunt bine legati.


Cand se raceste, taiati patrate mai mari si serviti cu frisca( eu nu am facut-o)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

-Miti- 1

22.11.2010, 19:47

nici eu n-am papat,dar tare as incerca si eu ,chit ca-mi pare dulce

RuxyRux 1

22.11.2010, 19:49

Este dulce...dar este fantastic de bun...mie imi place mult mai mult decat baclavaua...care mie personal mi se pare lesinator de dulce...pot gusta din ea doar un piculet....

mena29 1

22.11.2010, 22:42

Suna interesant,nici eu nu am mancat,am auzit de cataif dar nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena