Cataif

de RuxyRux in Prajituri, 21 Noi 2010 | 8522 vizualizari

 

Aceasta minunatie de reteta am gasit-o pe blogul Inei...m-a incantat imediat ideea si am pornit rapid la...gatit...a iesit o splendoare de prajiturica ce-mi aminteste perfect de cataiful din copilarie. Multumesc Ina!

 

INGREDIENTE

  • 400 g taitei subtiri de supa
  • 4 pahare de apa
  • 600 g zahar
  • 2 plic zahar vanilat
  • 4 lg unt
  •  50 gr nuci
  • 50 gr fistic
  • 50 gr alune de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Am topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori.


Am preparat in wok taiteii.


Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,.


I-am nivelat apoi cu o paleta intr-o tavita, in strat egal.


Am rumenit alune si nuci , fistic si caju un tigaie si am zdrobit apoi la blender...am adaugat in mijlocul cataifului.


Separat am pregatit siropul din zahar apa vanilie si am dat acteva clocote...nu am fiert prea mult.


Cu un polonic am repartizat pe suprafata taiteilor in mod egal.


Introducem tava in cuptor la foc potrivit si ii lasam pana cand se evapora tot siropul si taiteii sunt bine legati.


Cand se raceste, taiati patrate mai mari si serviti cu frisca( eu nu am facut-o)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Mitinita 1

22.11.2010, 19:47

nici eu n-am papat,dar tare as incerca si eu ,chit ca-mi pare dulce

RuxyRux 1

22.11.2010, 19:49

Este dulce...dar este fantastic de bun...mie imi place mult mai mult decat baclavaua...care mie personal mi se pare lesinator de dulce...pot gusta din ea doar un piculet....

mena29 1

22.11.2010, 22:42

Suna interesant,nici eu nu am mancat,am auzit de cataif dar nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici cu cardamom