Cataif

de RuxyRux in Prajituri, 21 Noi 2010 | 12098 vizualizari

 

Aceasta minunatie de reteta am gasit-o pe blogul Inei...m-a incantat imediat ideea si am pornit rapid la...gatit...a iesit o splendoare de prajiturica ce-mi aminteste perfect de cataiful din copilarie. Multumesc Ina!

 

INGREDIENTE

  • 400 g taitei subtiri de supa
  • 4 pahare de apa
  • 600 g zahar
  • 2 plic zahar vanilat
  • 4 lg unt
  •  50 gr nuci
  • 50 gr fistic
  • 50 gr alune de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Am topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori.

Am preparat in wok taiteii.

Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,.

I-am nivelat apoi cu o paleta intr-o tavita, in strat egal.

Am rumenit alune si nuci , fistic si caju un tigaie si am zdrobit apoi la blender...am adaugat in mijlocul cataifului.

Separat am pregatit siropul din zahar apa vanilie si am dat acteva clocote...nu am fiert prea mult.

Cu un polonic am repartizat pe suprafata taiteilor in mod egal.

Introducem tava in cuptor la foc potrivit si ii lasam pana cand se evapora tot siropul si taiteii sunt bine legati.

Cand se raceste, taiati patrate mai mari si serviti cu frisca( eu nu am facut-o)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Mitinita 1

22.11.2010, 19:47

nici eu n-am papat,dar tare as incerca si eu ,chit ca-mi pare dulce

RuxyRux 1

22.11.2010, 19:49

Este dulce...dar este fantastic de bun...mie imi place mult mai mult decat baclavaua...care mie personal mi se pare lesinator de dulce...pot gusta din ea doar un piculet....

mena29 1

22.11.2010, 22:42

Suna interesant,nici eu nu am mancat,am auzit de cataif dar nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felie de lapte