Cataif

de Rux in Prajituri, 21 Noi 2010 | 6914 vizualizari

 

Aceasta minunatie de reteta am gasit-o pe blogul Inei...m-a incantat imediat ideea si am pornit rapid la...gatit...a iesit o splendoare de prajiturica ce-mi aminteste perfect de cataiful din copilarie. Multumesc Ina!

 

INGREDIENTE

  • 400 g taitei subtiri de supa
  • 4 pahare de apa
  • 600 g zahar
  • 2 plic zahar vanilat
  • 4 lg unt
  •  50 gr nuci
  • 50 gr fistic
  • 50 gr alune de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Am topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori.

Am preparat in wok taiteii.

Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,.

I-am nivelat apoi cu o paleta intr-o tavita, in strat egal.

Am rumenit alune si nuci , fistic si caju un tigaie si am zdrobit apoi la blender...am adaugat in mijlocul cataifului.

Separat am pregatit siropul din zahar apa vanilie si am dat acteva clocote...nu am fiert prea mult.

Cu un polonic am repartizat pe suprafata taiteilor in mod egal.

Introducem tava in cuptor la foc potrivit si ii lasam pana cand se evapora tot siropul si taiteii sunt bine legati.

Cand se raceste, taiati patrate mai mari si serviti cu frisca( eu nu am facut-o)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

-Miti-

-Miti- 1

22.11.2010, 19:47

nici eu n-am papat,dar tare as incerca si eu ,chit ca-mi pare dulce

Rux

Rux 1

22.11.2010, 19:49

Este dulce...dar este fantastic de bun...mie imi place mult mai mult decat baclavaua...care mie personal mi se pare lesinator de dulce...pot gusta din ea doar un piculet....

mena29

mena29 1

22.11.2010, 22:42

Suna interesant,nici eu nu am mancat,am auzit de cataif dar nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!