Mini tarte cu crema de vanilie si zmeura

de laura_n in Prajituri, 8 Iun 2012 | 4153 vizualizari

 

O deliciosenie, nu alta! o tarta atat de buna si de usor de facut, incat va invit urgent la o felie:)))

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 120 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • o canita zahar pudra
  • pt crema
  • 5 galbenusuri
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina (sau chiar 4)
  • 500 ml lapte dulce
  • esenta vanilie
  • zmeura/ capsuni
  • 200 gr ciocolata pt topit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu crema de vanilie si zmeura:

Facem un aluat din unt, faina,  ou si  zahar. Il lasam la rece o jumatate de ora, dupa care il intindem in forme mici de tarta (daca nu aveti, puteti face o tarta mare in forma de copt). Perforam cu o furculita aluatul din forma si dam la cuptor pentru vreo 20 min. Scoatem si lasam la racit.

Amestecam galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina si esenta si la sfarsit desfacem compozitia cu lapte. Punem la bain marie si amestecam pana devine ca o budinca, apoi o lasam sa se raceasca putin.

Dupa ce s-au racit putin, peste aluatul de tarta, intindem crema de vanilie si deasupra punem zmeura sau capsuni taiate. Putem pune apoi si ciocolata topita sau frisca sau bucati de ciocolata alba.

Lasam cateva ore la frigider, dupa care le puteti savura! Sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

09.06.2012, 09:58

butoiaurora76 1

25.06.2012, 00:38

felicitari! un deliciu de primavara! prima mea reteta salvata la favorite

laura_n 1

25.06.2012, 13:59

multumesc mult Aurora! merita sa o faci, este delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure