Placinta cu rabarbar

de kamy in Prajituri, 23 Mai 2011 | 3978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani lapte
  • 2 cani ulei
  • 4 cani faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 lg.coaja rasa de lamaie+portocala
  • 5-6 tije rabarbar
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si isi maresc volumul,se adauga uleiul,laptele,faina amestecata cu praful de copt(la faza asta dati mixerul pe treapta cea mai mica)si la sfarsit coaja rasa de lamaie+portocala.

Se tapeteaza tava de la aragaz cu unt si faina(faina numai pe fundul tavi nu si pe margini)se pune aluatul si peste rabarbarul curatat,taiat cubulete si dat prin gris(gris cat se prinde de el,in loc de faina).

Se baga tava in cuptorul incalzit in prealabil 30-40 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).Cand placinta capata o culoare frumoasa si trece testul scobitori,e gata.

Se lasa la racit,se taie si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!!

 

 

TIPS-URI

1

folositi ca masura aceeasi cana(mai mica putin ca cea ptr.lapte

2

cana mea masoara 140 gr,faina...de ex

3

rabarbar puteti folosi cat de mult,sa acopere bine aluatul

4

zaharul vanilat l-am pus in cana si am complectat pana la 2 cani cu zahar tos

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

kamy 1

25.05.2011, 18:09

eduard....ms

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 22:48

interesant

kamy 1

26.05.2011, 09:25

gabytza....multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L