Desert prajitura tavalita

de Ancutsa in Prajituri, 29 Aug 2020 | 650 vizualizari

 

Această prăjitură o mâncam când eram mici, deși era de post, ne plăcea mult. Mi-am adus aminte de ea zilele trecute, nu am mai mâncat de ani buni. Comparativ cu rețeta pe care o am de la mama, eu am pus nucă și în blat, pentru mai multă aromă.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 265 ml apă minerală,
  • Un praf de sare,
  • 5 g pudră de vanilie Bourbon (sau zahăr vanilat, ce preferi),
  • 100 ml ulei,
  • 35 g nucă măcinată,
  • 300 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • 60 g zahăr,
  • Glazura:
  • 350 ml apă,
  • 15 g cacao,
  • 30 g zahăr,
  • 50 g margarină,
  • În plus:
  • nucă măcinată, după gust,
  • fulgi de cocos, după gust,
  • 1 linguriță esență de rom
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita:


Blatul:


Pui într-un vas încăpător apa minerală cu uleiul, sarea, vanilia și amesteci cu un tel. Adaugi trerptat nuca, praful de copt și făina, omogenizând. Adaugi zahărul și amesteci. Obții un aluat de consistență mai groasă, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt.


Dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 26 de minute (sau până trece testul scobitorii). Lași la răcit.


Glazura:


Pui într-o crăticioară zahărul și cacaoa, le amesteci un pic cu un tel, torni apa și amesteci bine. Le fierbi pe foc mic până se dizolvă zahărul, apoi adaugi margarina și mai fierbi 1-2 minute. Dai de pe foc.



Montare:


Îndepărtezi marginile blatului (sunt bune la degustat) și apoi tai blatul în cuburi mai mari, le dai prin glazură și le tăvălești prin nucă măcinată cu două furculițe sau cu mâna.


Se obțin: 25 cuburi



Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/prajitura-tavalita.html

TIPS-URI

1

Opțional: poți adăuga esență de rom în glazură și apoi tăvălești cuburile prin fulgi de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

30.08.2020, 21:54

Este una din prajiturile mele preferate! Imi place mult sa aiba aroma intensa de rom! Este faina!

abstract01 1

30.08.2020, 22:55

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:08

Va multumesc, ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu smantana