Marang Dessert

de mary993 in Prajituri, 14 Apr 2014 | 1890 vizualizari

 

Am luat reteta de la o prietena suedeza iar ea,o luase la randul ei dintr/o revista in urma cu cateva luni..Vi/l recomand desertul sa/l incercati..reteta e dublata in cantitati asta pentru ca ieri ne/a apucat o pofta mare de dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU 2 foi de marang:
  • 8 albusuri pentru o foaie de marang necesita 4.
  • 2 lg maizena
  • 2 lg otet alb
  • 3 dl zahar
  • Pentru kolla săs
  • 2 dl sirop transparent maroniu se gaseste in magazine asemanator cu glucoza la grosime.
  • 2 dl zahar
  • 2dl frisca lichida
  • 1,5 dl coccos chips
  • Pentru crema de frisca
  • 6 dl frisca lichida
  • zahar puneti cat va place de dulce
  • 3 dl yogurt turcesc
  • 2 banane taiate felii
  • 500 gr afine congelate si cu zahar deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marang Dessert:

Pentru o foaie se bat 4 albusuri spuma bine, apoi se adauga zaharul, 1 lg maizena si o lg de otet. Se pune pe o tava tapetata. Cuptorul sa fie incins la 150 grade inainte de a se pune foaia inauntru. Se tine 45 minute in cuptor, se stinge cuptorul si foaia se lasa inauntru. Intre cuptor si usa am pus o lg de lemn sa se raceasca putin mai repede. Cand foaia e rece se rupe bucatele. Va fi crocanta ca un biscuite.


Pentru a face sosul punem intr-o oala pe aragaz siropul, zaharul si frisca lichida. Se da in clocot apoi se lasa la racit. O data semiracita se pune cocosul. Apoi am batut frisca lichida am pus zaharul si la final cu o lingura am pus cei 3 dl yogurt turcesc.


Intre timp afinele se decongelasera.


 

TIPS-URI

1

se pot pune orice fel de fructe care sa inlocuiasca afinele dar bananele va sfatuiesc sa nu lipseasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marang Dessert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Miha 1

14.04.2014, 20:15

La ingrediente ai scris galbenusuri, iar la preparare spui de albusuri. Cum e corect?

Marang e denumirea corecta sau Mereng (bezea)?

Rocsi 1

14.04.2014, 20:46

mary993 1

15.04.2014, 09:13

albusuri.Eu stiu de marang si ultimul #a#,are 2 puncte deasupra si se pronunta #e#dar nu imi merge la tastatura!Si da,cred ca e bezea pe Romana.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar ” Vanilla – Cappuccino”