Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)

de Constelatialeu in Porc, 8 Aug 2015 | 4952 vizualizari

 

Odihna activa,ca eu n-am stare nici in vacanta si m-am bagat si-n blidele altuia...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ceafa porc
  • cca 500 g rosioare,mai galbene,mai negricioase,mai rosii,cum am gasit
  • ardei rosu capia
  • ceapa verde( din aia subtirica,imi scapa denumirea acum)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin rosu
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`):

Mai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste ulei de masline intr-o tava,am tavalit ceafa prin ulei ,am asezat-o ca la armata si deasupra am pus rosiile,ardeiul si ceapa,am dat un praf de sare si cativa stropi de ulei de masline si peste legume ,am turnat un pahar de vin rosu si am bagat tava la cuptorul incalzit la 200 grade.

Tava am acoperit-o cu hartie de copt si apoi am bagat-o in cuptor,am redus temperatura la 170 g si am lasat friptura sa se gateasca cca 2 ore.Cand carnea a fost gatita,am ridicat hartia de copt si am mai lasat cca 15 min in cuptor sa se rumeneasca putin.Cam asta-i tot ,adica nu-i tot ca uite asa mi-am cam prins urechile cu`cuptorul electric,eu obisnuita cu harbul meu pe gaz....dar nu-i bai,ma adaptez la nevoie...Era sa uit,am si mancat,nu doar ne-am uitat la ceafa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

- Andreea - 1

08.08.2015, 21:48

Asa zice fetitza mea...leguma ei preferata este carnea

Gicuta 1

10.08.2015, 09:29

Sunt de acord cu tine, Cleme!

RuxyRux 1

12.08.2015, 19:47

Pot sa rad si sa nu-ti spun de ce? )))))))) Arata tare gustoasa mancarica ta...))))) si totusi pentru mine...ai ceva legume?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aurii cu carne de la garnita