Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 28 Noi 2021 | 4475 vizualizari

 

 Acum ca este  ceva mai recea afara , am dat drumul la  sezonul de gatit la cuptor !!! Am dorit o friptura cu ceafa de porc , dar nu foarte complicata,modul de preparare sa nu ia din savoarea carnii  . Carnea este de foarte buna calitate  din porc crescut la curte cu hrana eco-bio !!! Am portionat ceafa in felii mari si generoase . Asa este cand ai ceafa ta !!!!

 

INGREDIENTE

  • 800 grame -4 felii ceafa de porc de casa
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 4 catei usturoi - din gradina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura de salvie uscata -din gradina
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 fulgi chilli macinati
  • 1/2 lingurita mix italian - oglio , alio , peperoncino
  • 1 ardei iute rosu
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor:

  1.  Bucatile de ceafa  se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita,  o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare  .
  2. Daca faceti din timp aceasta operatiune , pastrati carnea la rece . Va fi mai gustoasa
  3.   Cartofii se curata , se spala si se taie in felii , pe lungime .
  4.  Condimentati cartofii cu care ,  cealalta parte de usturoi pisat si mixul italian .
  5.  Presarati cartofii cu amidon .  Distribuiti cartofii in tava  unsa cu putin ulei .
  6.   Deasupra asezati bucatile de carne condimentata .
  7. Dati tava la cuptor aproximativ o ora pana cand cartofii si carnea se rumeneste .
  8. Nu este nevoie de ulei sau alte grasimi . Ceafa va ellibera suficienta grasime necesara .
  9. Din cand in cand   mutati si intoarceti ceafa de porc pentru a elibera peste toti cartofii grasime . 
  10.   La sfarsit  dati prospetime  si culoare preparatului cu  rondele de ardei iute si patrunjel verde .
  11.  Serviti ceafa cu cartofi cat este calda alaturi de muraturile preferate . Noi am avut varza murata de la borcan .
  12.     Pofta mare !!!!
  13.  

TIPS-URI

1

Din cand in cand mutati si intoarceti ceafa de porc pentru a elibera peste toti cartofii grasime.

2

Nu este nevoie de ulei sau alte grasimi . Ceafa va ellibera suficienta grasime necesara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc in sos tomat, la cuptor