Tocana banateana cu carne de porc si galuste

de katty in Porc, 12 Mar 2018 | 6076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spata de porc taiata cuburi
  • 3 cepe
  • 1 morcov taiat rondele
  • 2-3 linguri ulei sau 1 lingura untura
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 conserve rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • galuste din 2 oua, 200 gr faina, 1-2 linguri apa rece, putina sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana banateana cu carne de porc si galuste:

In uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul. Amestecam ocazional pana legumele incep sa se inmoaie.

Stingem cu apa calda pana acoperim carnea, adaugam cimbru, foile de dafin si fierbem la foc mic, acoperit cu un capac pana carnea se inmoaie.

Intre timp pregatim galustele. Din faina, oua, sare si putina apa rece pregatim un aluat din care rupem bucati mici si  formam bile in maini. Fierbem galustele 10 minute in apa cu sare.

Adaugam la tocana pasta de gogosari, conservele de rosii, apa calda daca mai este nevoie, sare si piper. Fierbem  5 minute, apoi adaugam galustele. Mai fierbem 15-20 de minute, pana zeama scade si galustele sunt moi.

Servim  tocana cu patrunjel verde tocat deasupra langa o salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana banateana cu carne de porc si galuste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului