Mâncare de linte cu carne de porc

de DinDragostePentruGatit in Porc, 2 Apr 2012 | 2939 vizualizari

 

Prima dată am mâncat linte acum vreo 2-3 ani, în Franța la sora mea; acolo se mănâncă destul de des, se servește mai mult ca garnitură la ei.
Eu am făcut din linte mâncărică :)) doar suntem în Românica.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg linte;
  • 800-900 g carne de porc (gulaș);
  • 2-3 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 3-4 lg bulion;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lgț boia de ardei iute;
  • 1 lg condiment Ras el Hanout (opțional);
  • 3 căței de usturoi;
  • mărar;
  • sare;
  • piper boabe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de linte cu carne de porc:

Lintea se spală, se pune ”la umflat”, se fierbe (însă nu de tot).


Se încinge cratița, se adaugă carnea (tăiată în mici bucățele) apoi se călește ceapa (1 minut), morcovii (dați la răzătoare); se adaugă lintea ”aproape fiartă”, bulionul, condimentele (foi de dafin, boia, piper boabe, eu am pus și puțin din condimentul meu Ras el Hanout, îi dă așa un gust bun...gen ”curry de linte”), ardeii și se acoperă cu apă fierbinte.


Se lasă la fiert, la foc mic, până-i gata lintea. Spre final se adaugă usturoiul, tăiat mărunt.


În momentul servirii se adaugă puțin mărar tocat.


Şi conform zicalei ”dacă-i bal, bal să fie”, în cazul de față ”dacă-i verde, verde să fie”, am servit lintea o dată cu salată de spanac, iar altă dată cu castraveți murați.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de linte cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

03.04.2012, 21:33

Sim0na 1

03.04.2012, 21:57

Bun, bun!!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:50

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de linte rosie cu afumatura