Mâncare de linte cu carne de porc

de DinDragostePentruGatit in Porc, 2 Apr 2012 | 2717 vizualizari

 

Prima dată am mâncat linte acum vreo 2-3 ani, în Franța la sora mea; acolo se mănâncă destul de des, se servește mai mult ca garnitură la ei.
Eu am făcut din linte mâncărică :)) doar suntem în Românica.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg linte;
  • 800-900 g carne de porc (gulaș);
  • 2-3 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei;
  • 3-4 lg bulion;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lgț boia de ardei iute;
  • 1 lg condiment Ras el Hanout (opțional);
  • 3 căței de usturoi;
  • mărar;
  • sare;
  • piper boabe.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de linte cu carne de porc:

Lintea se spală, se pune ”la umflat”, se fierbe (însă nu de tot).


Se încinge cratița, se adaugă carnea (tăiată în mici bucățele) apoi se călește ceapa (1 minut), morcovii (dați la răzătoare); se adaugă lintea ”aproape fiartă”, bulionul, condimentele (foi de dafin, boia, piper boabe, eu am pus și puțin din condimentul meu Ras el Hanout, îi dă așa un gust bun...gen ”curry de linte”), ardeii și se acoperă cu apă fierbinte.


Se lasă la fiert, la foc mic, până-i gata lintea. Spre final se adaugă usturoiul, tăiat mărunt.


În momentul servirii se adaugă puțin mărar tocat.


Şi conform zicalei ”dacă-i bal, bal să fie”, în cazul de față ”dacă-i verde, verde să fie”, am servit lintea o dată cu salată de spanac, iar altă dată cu castraveți murați.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de linte cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

03.04.2012, 21:33

Sim0na 1

03.04.2012, 21:57

Bun, bun!!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:50

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu carne de porc