Ceafa de porc in bere

de Adele in Porc, 19 Apr 2015 | 4027 vizualizari

 

Zi de Duminica ..deci nu-mi puteam nici prin gand ..permite sa le servesc doar un orez acolo ..asa ca am pregatit o ceafa de porc in bere..peronal nu ma prea omor cu leguma preferita a Clementinei :))))) ..dar azi am servit si eu cu pofta ;;)

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de ceafa cu os.
  • 500 ml bere.
  • rozmarin.
  • sare.
  • piper.
  • usturoi.
  • 3 linguri de mustar .
  • 2 linguri ulei de masline.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in bere:

Carnea se pune la marinat in bere cu usturoi,sare,piper si rozmarin, se acopera si se lasa la rece cateva ore bune

Cand e momentul pregatirii ,se ia de la rece si se scoate pe o farfurie,se pune o tigaie pe foc si se unge cu ulei (nu prea mult) se lasa la incazlit si se pune carnea ,se sigileaza pe ambele parti ,dupa care se adauga mustarul ,uleiul si cateva linguri din zeama in care a fost tinuta carnea.

Se lasa cateva minute dupa care cu ajutorul unei linguri se extrag cateva linguri din sosul format.Se lasa cu un capac acoperita 2-3 minute pana se rumeneste bine pe ambele parti.

Noi am servit alaturi de orez cu legume si salata .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pate pregati si pe gratar sau la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Adele 1

20.04.2015, 10:48

Mariana

mihaelar63 1

28.04.2015, 15:41

Mama ce deliciu . La favo

Adele 1

28.04.2015, 16:58

Miha

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu farfalle