Chec

de Andreea Caroline in Prajituri, 23 Ian 2012 | 3614 vizualizari

 

usor de facut si delicios...reteta o am de la doamna Laura...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt sau margarina
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 50 gr cacao amara
  • 1 plic praf de copt sau 1 plic drojdie ptr cuptor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu 200 gr zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Se mixeaza pina obtinem o compozitie cremoasa. Nu e necesar ca zaharul sa se topeasca. Se adauga 1 ou. Se mixeaza rapid si doar dupa ce acesta s-a incorporat perfect in compozitie il putem adauga si pe cel de-al doilea si la fel pentru al treilea ou. Se obtine o crema bogata. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie alternind cu 250 ml lapte. Se obtine un aluat fluid, dar destul de dens.


Se toarna 2/3 din aluat intr-o forma unsa cu unt. Treimea de aluat ramasa o amestecam cu cacaua amestecata in prealabil cu cele 50 gr zahar ramase si apoi adaugam si cei 50 ml lapte ramasi. Se toarna in forma peste aluatul de vanilie si amestecam cu o furculita ptr a amesteca aluaturile intre ele. Se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 40 minute.

 

TIPS-URI

1

dupa ce scoatem tava din cuptor o asezam pe o parte pentru a evita lasarea checului

2

din cantitatile mentionate iese 1 chec mare sau 2 mai mici

3

deoarece prepararea dureaza putin cuptorul il putem aprinde in momentul in care ne apucam de reteta

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mimi54 1

30.09.2012, 09:21

un chec cum vezi mai rar/arata f.bine si cred ca este grozav de bun/FELICITARI

business 1

13.12.2012, 15:26

azi ma pun si eu sa il fac...

Andreea Caroline 1

17.01.2013, 21:47

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos marmorat