Chec

de gyorgy in Prajituri, 15 Mai 2013 | 1253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul si apa (putin cate putin).


Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in albusurile spuma, impreuna cu vanilia. Apoi se se aduga uleiul.


Praful de copt peste faina apoi mestecam usor sa pastram consistenta spumoasa.


Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt apoi se toarna 2 treimi din compozitie peste.


Restul de compozitie se amesteca cacao si se toarna peste cealalta parte.


Cu o furculita amestecam usor cele doua straturi pentru a crea un efect marmorat in interiorul prajiturii.

Se da la copt la 180°C timp de 30-35 minute.(depinde si de cuptor)


Se testeaza cu o scobitoare avand grija ca aceasta sa fie uscata cand o scoatem din prajitura la testare.

Se lasa sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

_Alina_ 1

16.05.2013, 08:37

adry88 1

16.05.2013, 09:37

yammy!

Rocsi 1

16.05.2013, 23:38

Servesc o feliuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!