Chec

de gyorgy in Prajituri, 15 Mai 2013 | 3075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ca pentru bezea impreuna cu zaharul si apa (putin cate putin).

Galbenusurile se mixeaza si ele pana se albesc si se incorporeaza usor in albusurile spuma, impreuna cu vanilia. Apoi se se aduga uleiul.

Praful de copt peste faina apoi mestecam usor sa pastram consistenta spumoasa. 

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt apoi se toarna 2 treimi din compozitie peste.  

Restul de compozitie se amesteca cacao si se toarna peste cealalta parte.

Cu o furculita amestecam usor cele doua straturi pentru a crea un efect marmorat in interiorul prajiturii.
Se da la copt la 180°C timp de 30-35 minute.(depinde si de cuptor)

Se testeaza cu o scobitoare avand grija ca aceasta sa fie uscata cand o scoatem din prajitura la testare. 
Se lasa sa se raceasca. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

_Alina_ 1

16.05.2013, 08:37

adry88 1

16.05.2013, 09:37

yammy!

Rocsi 1

16.05.2013, 23:38

Servesc o feliuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu suc de portocale