Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 19 Mar 2012 | 1975 vizualizari

 

Niste tarte delicioase de post dintr-un aluat fff bun care pot fi umplute cu ce vrea fiecare si dulci si sarate oricum ar fi sunt la fel de delicioase.....si nu exagerez!!!!!!!!! Eu am preferat sa le fac dulci astazi....

 

INGREDIENTE

  • Aluatul special:
  • 100 ml vin alb(suc de rosii sau bors)
  • 80 ml ulei de masline sau de floare
  • 300-350 gr faina
  • 2 linguri malai(asta este tot farmecul retetei pt ca datorita malaiului raman putin crocante si ii dau un gust special, placut)
  • 1/2 lingurita sare
  • Crema- budinca:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500 ml lapte soia sau cocos
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta vanilie
  • caise din compot
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post:

Aluatul:


- puneti intr-un castron vinul, uleiul, sarea si amestecati bine dupa care adaugati faina si malaiul si amestecati bine cu lingura pana se cere framantat si se framanta dar nu prea mult dupa care se pune 30 min la frigider


- in acest timp se incalzeste cuptorul


- se scoate aluatul de la frigider si se face un sul care se taie in 12 buc, care la randul lor se taie in 2, deci obtinem 24 buc de coca din care intindem in podul palmei pana la dinensiunea dorita fiecare buc cu care imbracam formele de tarta


- asezate in forme dam tartele la frigider din nou pana se racesc, se scot si se inteapa ca sa nu se umfle si le dam la cuptor la temperatrura de 200C pt. 10-15 min


- se scot din forme, se lasa sa se raceasca si se umplu cu o bucata de caisa si crema de budinca pe care o pregatim dupa instructiunile de pe plic


- se decoreaza dupa imaginatie

 

TIPS-URI

1

tartele coapte si racite se pot pastra pana la umplere intr-o punga de hartie sau o cutie de biscuiti

2

se poate umple cu spanac, ciuperci, sau orice alta umplutura dupa imaginatie si gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Laly 1

21.03.2012, 10:45

Delicioase

MIUTA 1

21.03.2012, 13:30

Ce bine arata

Georgiana78 1

26.03.2012, 16:11

Va multumesc si va pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca