Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 19 Mar 2012 | 3532 vizualizari

 

Niste tarte delicioase de post dintr-un aluat fff bun care pot fi umplute cu ce vrea fiecare si dulci si sarate oricum ar fi sunt la fel de delicioase.....si nu exagerez!!!!!!!!! Eu am preferat sa le fac dulci astazi....

 

INGREDIENTE

  • Aluatul special:
  • 100 ml vin alb(suc de rosii sau bors)
  • 80 ml ulei de masline sau de floare
  • 300-350 gr faina
  • 2 linguri malai(asta este tot farmecul retetei pt ca datorita malaiului raman putin crocante si ii dau un gust special, placut)
  • 1/2 lingurita sare
  • Crema- budinca:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500 ml lapte soia sau cocos
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta vanilie
  • caise din compot
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post:

Aluatul:

- puneti intr-un castron vinul, uleiul, sarea si amestecati bine dupa care adaugati faina si malaiul si amestecati bine cu lingura pana se cere framantat si se framanta dar nu prea mult dupa care se pune 30 min la frigider

- in acest timp se incalzeste cuptorul 

- se scoate aluatul de la frigider si se face un sul care se taie in 12 buc, care la randul lor se taie in 2, deci obtinem 24 buc de coca din care intindem in podul palmei pana la dinensiunea dorita fiecare buc cu care imbracam formele de tarta

- asezate in forme dam tartele la frigider din nou pana se racesc, se scot si se inteapa ca sa nu se umfle si le dam la cuptor la temperatrura de 200C pt. 10-15 min

- se scot din forme, se lasa sa se raceasca si se umplu cu o bucata de caisa si crema de budinca pe care o pregatim dupa instructiunile de pe plic

- se decoreaza dupa imaginatie

TIPS-URI

1

tartele coapte si racite se pot pastra pana la umplere intr-o punga de hartie sau o cutie de biscuiti

2

se poate umple cu spanac, ciuperci, sau orice alta umplutura dupa imaginatie si gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Laly 1

21.03.2012, 10:45

Delicioase

MIUTA 1

21.03.2012, 13:30

Ce bine arata

Georgiana78 1

26.03.2012, 16:11

Va multumesc si va pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză dulce și caise