Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata

de rivka in Prajituri, 17 Sep 2009 | 14271 vizualizari

 

Cui nu-i e pofta cateodata de o clatita? :)

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • putin ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 litru lapte
  • optional 1 cescuta mica de apa minerala sau bere
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata:

Din faina cu sare, oua, ulei si lapte se prepara coca pentru clatite mestecandu-se continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Aluatul se da cca 35 minute la frigider.

Se prajesc clatitele pe rand in cate o lingura de ulei in tigaie, pe o parte si pe alta. se scot pe o farfurie si se servesc calde (sau reci) cu gem sau nutellalanga o cana cu lapte , cacao sau ceai.:)

 

TIPS-URI

1

apa minerala sau berea face aluatul mai pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (4)

Oana 1

17.09.2009, 19:46

Arata foarte bineee

eleny2010 1

12.11.2010, 15:27

eu poftesc mereu si na ca inca nu m am hotarat sa ma apuc de facut .mi se pare ca nu am sa reusesc sa fac aluatul si ca mi se lipeste clatita.dar mi se pare usoara reteta ..trebuie neaparat sa incerc 5 furculite de la mine

elena1988 1

06.03.2011, 08:17

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine