Chec alb cu lamaie

de MotanLaOale in Prajituri, 5 Ian 2017 | 2777 vizualizari

 

"Furat" de la Laura. Foarte bun.
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb cu lamaie:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.


Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.


Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.


Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava.


Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute.


Se face proba cu scobitoarea.


Se scoate din forma si se lasa la racit.


Se pudreaza cu zahar.


Se feliaza si se serveste.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

In reteta originala era si o lingura de seminte de mac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

09.01.2017, 09:32

Multumesc

Rahela Velicu 1

09.01.2017, 11:52

minunat!

MotanLaOale 1

09.01.2017, 13:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza dulce