Chec alb cu lamaie

de MotanLaOale in Prajituri, 5 Ian 2017 | 1797 vizualizari

 

"Furat" de la Laura. Foarte bun.
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb cu lamaie:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.


Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.


Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.


Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava.


Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute.


Se face proba cu scobitoarea.


Se scoate din forma si se lasa la racit.


Se pudreaza cu zahar.


Se feliaza si se serveste.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

In reteta originala era si o lingura de seminte de mac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

09.01.2017, 09:32

Multumesc

noiinbucatarie 1

09.01.2017, 11:52

minunat!

MotanLaOale 1

09.01.2017, 13:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Chec cu rubarbă