Chec aperitiv

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2012 | 44959 vizualizari

 

Cu ocazia onomasticii tatalui meu am decis sa fac pentru prima data un astfel de aperitiv: un chec cu de toate se poate spune. Musafirii au fost incantati. Sper sa va placa si voua. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g kaiser
  • 3 carnati proaspeti
  • 100 g sunca pui
  • 100 g sunca porc
  • 9 oua proaspete de la tara
  • 200 g cascaval
  • 3 fire ceapa verde
  • un ardei capia rosu
  • un ardei gras galben
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 200 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 9 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare, piper
  • 10 masline
  • o legatura de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Taiem cubulete kaiserul, carnatii, sunca de pui si de porc. Se pun la prajit in 50 g unt.


Ceapa se taie marunt si se caleste in untul ramas de la carne.


Ciupercile curatate si taiate se calesc in restul de 50 unt.


Separat taiem ardeii si curatam maslinele. Dam cascavalul pe razatoare si patrunjelul il taiem marunt.


Ouale se separa, albusurile se bat spuma, apoi adaugam galbenusurile. Se adauga treptat smantana si uleiul pana se omogenizeaza.


Amestecam faina cu praful de copt si o punem peste compozitia de oua.


Toate ingredientele calite si cele taiate se adauga peste compozitia cu faina. Sare si piper nu punem foarte mult pentru ca se regasesc si in ingredientele folosite.


Pregatim 2 forme de chec tapetate cu faina. Punem compozitia in forme si deasupra fiecarui chec presaram cascavalul ras.


Punem in cuptorul incins in prealabil si tinem la foc mic aproximativ 50 minute.


Checurile sunt gata cand au trecut testul cu scobitoarea.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 2 checuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Sim0na 1

16.07.2012, 10:53

Foarte bine arata! Si-i este de mare efect pe o masa festiva

Steffy 1

16.07.2012, 20:02

Colorat, de efect, dar si delicios.

Alexandra Elena 1

27.07.2012, 14:47

bun checul asta, intr-adevar e de efect

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida cu piure de cartofi