Chec aperitiv

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2012 | 46462 vizualizari

 

Cu ocazia onomasticii tatalui meu am decis sa fac pentru prima data un astfel de aperitiv: un chec cu de toate se poate spune. Musafirii au fost incantati. Sper sa va placa si voua. 

 

INGREDIENTE

  • 200 g kaiser
  • 3 carnati proaspeti
  • 100 g sunca pui
  • 100 g sunca porc
  • 9 oua proaspete de la tara
  • 200 g cascaval
  • 3 fire ceapa verde
  • un ardei capia rosu
  • un ardei gras galben
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 200 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 9 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare, piper
  • 10 masline
  • o legatura de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Taiem cubulete kaiserul, carnatii, sunca de pui si de porc. Se pun la prajit in 50 g unt.


Ceapa se taie marunt si se caleste in untul ramas de la carne.


Ciupercile curatate si taiate se calesc in restul de 50 unt.


Separat taiem ardeii si curatam maslinele. Dam cascavalul pe razatoare si patrunjelul il taiem marunt.


Ouale se separa, albusurile se bat spuma, apoi adaugam galbenusurile. Se adauga treptat smantana si uleiul pana se omogenizeaza.


Amestecam faina cu praful de copt si o punem peste compozitia de oua.


Toate ingredientele calite si cele taiate se adauga peste compozitia cu faina. Sare si piper nu punem foarte mult pentru ca se regasesc si in ingredientele folosite.


Pregatim 2 forme de chec tapetate cu faina. Punem compozitia in forme si deasupra fiecarui chec presaram cascavalul ras.


Punem in cuptorul incins in prealabil si tinem la foc mic aproximativ 50 minute.


Checurile sunt gata cand au trecut testul cu scobitoarea.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru 2 checuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Sim0na 1

16.07.2012, 10:53

Foarte bine arata! Si-i este de mare efect pe o masa festiva

Steffy 1

16.07.2012, 20:02

Colorat, de efect, dar si delicios.

Alexandra Elena 1

27.07.2012, 14:47

bun checul asta, intr-adevar e de efect

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Gratin de conopida