Chec aperitiv

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2012 | 39077 vizualizari

 

Cu ocazia onomasticii tatalui meu am decis sa fac pentru prima data un astfel de aperitiv: un chec cu de toate se poate spune. Musafirii au fost incantati. Sper sa va placa si voua. Din urmatoarea reteta am facut 2 checuri...

 

INGREDIENTE

  • 200 g kaiser
  • 3 carnati proaspeti
  • 100 g sunca pui
  • 100 g sunca porc
  • 9 oua proaspete de la tara
  • 200 g cascaval
  • 3 fire ceapa verde
  • un ardei capia rosu
  • un ardei gras galben
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 200 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 9 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare, piper
  • 10 masline
  • o legatura de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Taiem cubulete kaiserul, carnatii, sunca de pui si de porc. Se pun la prajit in 50 g unt.

Ceapa se taie marunt si se caleste in untul ramas de la carne.

Ciupercile curatate si taiate se calesc in restul de 50 unt.

Separat taiem ardeii si curatam maslinele. Dam cascavalul pe razatoare si patrunjelul il taiem marunt.

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, apoi adaugam galbenusurile. Se adauga treptat smantana si uleiul pana se omogenizeaza.

Amestecam faina cu praful de copt si o punem peste compozitia de oua.

Toate ingredientele calite si cele taiate se adauga peste compozitia cu faina. Sare si piper nu punem foarte mult pentru ca se regasesc si in ingredientele folosite.

Pregatim 2 forme de chec tapetate cu faina. Punem compozitia in forme si deasupra fiecarui chec presaram cascavalul ras.

Punem la cuptorul incins in prealabil si tinem la foc mic aproximativ 50 minute.

Checurile sunt gata cand au trecut testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec aperitiv-0
Chec aperitiv-1
Chec aperitiv-2
Chec aperitiv-3
Chec aperitiv-4
Chec aperitiv-5
Chec aperitiv-6
Chec aperitiv-7
Chec aperitiv-8
Chec aperitiv-9
Chec aperitiv-10
Chec aperitiv-11

COMENTARII (15)

Sim0na

Sim0na 1

16.07.2012, 10:53

Foarte bine arata! Si-i este de mare efect pe o masa festiva

Steffy

Steffy 1

16.07.2012, 20:02

Colorat, de efect, dar si delicios.

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

27.07.2012, 14:47

bun checul asta, intr-adevar e de efect

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!