Chec aperitiv cu branza si loboda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2015 | 1771 vizualizari

 

Cu cateva branzeturi ratacite si albusuri ramase de la o prajitura am facut repede ceva pentru masa de seara...

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml iaurt sau lapte batut
  • 230-250 g faina 1 praf de copt
  • 150 g braza dulce de vaci
  • 100 g telemea de vaca
  • cateva frunze de marar
  • 1 legatura loboda rosie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu branza si loboda:

Mixam albusurile cu sare pana obtinem o bezea tare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire ca la maioneza. Iaurtul lasat la temperatura camerei il adaugam in 2-3 transe la compozitia de oua. Branzeturile le maruntim pentru cateva secunde la robot.


Faina o amestecam cu praful de copt. Loboda o taiem in fasii subtiri, iar mararul il taiem marunt. Cu un tel tip para amestecam usor in aluat si adaugam cate putin din branza si din faina. Amestecam usor de jos in sus cu telul sa scoatem cat mai putin aer din compozitie.


Cand am terminat de pus toata faina si branza adaugam loboda si mararul si amestecam cu o spatula. Compozitia va avea o consistenta destul de groasa.


Punem aluatul in tava de chec tapetata cu ulei si faina si dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 60 minute.


Lasam sa se raceasca, portionam si servim dupa preferinte cu salate, legume, ketchup...Sa va fie de folos!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu branza si loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 22:52

Foarte gustos!

anca_rm 1

11.05.2015, 08:38

ce fain e

merisor 1

11.05.2015, 09:02

Tare bun cred ca este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv