Chec aperitiv cu branza si loboda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2015 | 6211 vizualizari

 

Cu cateva branzeturi ratacite si albusuri ramase de la o prajitura am facut repede ceva pentru masa de seara...

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml iaurt sau lapte batut
  • 230-250 g faina 1 praf de copt
  • 150 g braza dulce de vaci
  • 100 g telemea de vaca
  • cateva frunze de marar
  • 1 legatura loboda rosie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu branza si loboda:

Mixam albusurile cu sare pana obtinem o bezea tare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire ca la maioneza. Iaurtul lasat la temperatura camerei il adaugam in 2-3 transe la compozitia de oua. Branzeturile le maruntim pentru cateva secunde la robot.

Faina o amestecam cu praful de copt. Loboda o taiem in fasii subtiri, iar mararul il taiem marunt. Cu un tel tip para amestecam usor in aluat si adaugam cate putin din branza si din faina. Amestecam usor de jos in sus cu telul sa scoatem cat mai putin aer din compozitie.

Cand am terminat de pus toata faina si branza adaugam loboda si mararul si amestecam cu o spatula. Compozitia va avea o consistenta destul de groasa.

Punem aluatul in tava de chec tapetata cu ulei si faina si dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 60 minute.

Lasam sa se raceasca, portionam si servim dupa preferinte cu salate, legume, ketchup...Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu branza si loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu branza si cus-cus