Chec aperitiv cu ciuperci

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 13531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -140 g faina
  • -5 oua
  • -400 g ciuperci
  • -200 g cascaval
  • -20 masline cu gogosari
  • -110 ml lapte
  • -55 ml ulei
  • -1 plic praf de copt
  • -o legatura marar
  • -o legatura patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ciuperci:

Se curata ciupercile si se taie cubulete. Se toarna intr-o tigaie si se lasa sa fiarba in sucul propriu.pana cand zeama lasata de ciuperci a scazut de tot. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Intre timp se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul de galbenusuri. Se va obtine o compozitie mai consistenta. Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in amestecul de mai sus cu miscari lente de sus in jos.


Cascavalul se taie cubulete. Se opresc 20 g pentru a se presara deasupra checului in timpul coacerii.


In compozitia de oua si faina se adauga cascavalul, ciupercile, mararul si patrunjelul tocat marunt si se amesteca cu miscari usoare de sus in jos. Se condimenteaza cu sare si piper.


Se tapeteaza cu foaie de copt o forma de chec si se toarna jumatate de compozitie. Se repartizeaza 10 masline de-a lungul tavii, se toarna cealalta jumatate si se mai adauga inca 10 masline. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 de minute. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor se presara cascaval deasupra checului pentru un gust dar mai ales pentru un aspect deosebit.


Pufos, gustos si frumos colorat! Mi se pare ca amestecul de culori il face si mai apetisant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

27.09.2013, 21:59

La multi ani!

ancutsa 1

27.09.2016, 11:26

Delicios! La multi ani fericiti!

miki_a 1

27.09.2016, 23:14

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv