Chec aperitiv cu spanac

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2013 | 2650 vizualizari

 

Mie imi place mult spanacul, dar piticul nu vrea sa-l manance sub nicio forma. Am incercat sa-l ascund in diferite preparate, dar si-a dar seama :D. La fel s-a intamplat si cu acest chec pe care l-am vazut la Laura (http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-cu-spanac-45955.html). Noi am fost foarte incantati, iar voua, daca va place spanacul va recomand sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac
  • 50 g telemea de oaie (eu atat am avut)
  • 1 legatura marar proaspat
  • 150 g f aina
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • seminte de in si susan (pentru presarat deasupra)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac:

Salam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. Scurgem spanacul bine de apa si il tocam marunt.


Intr-o tigaie topim untul si sotam spanacul putin adaugand sare si piper. Dam deoparte si adaugam mararul tocat.


Separat mixam ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam uleiul in fir subtire si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o incrporam usor in compozitie. La final adaugam branza maruntita (sau data pe razatoarea cu ochiuri mari) si spanacul. Data viitoare voi pune mai multa branza :D. Daca branza nu este

prea sarata putem sa mai adaugam putina sare.


Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si nivelam. Presaram deasupra seminte de in si susan si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~50 minute).


Lasam sa se raceasca in tava apoi il putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

La Ancuta 1

07.06.2013, 14:21

Multumesc Simona

La Ancuta 1

07.06.2013, 14:21

Cris

La Ancuta 1

07.06.2013, 14:22

Mihaela, te astept in vizita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu salam