Oua umplute puisori

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2012 | 26189 vizualizari

 

Astazi ne-am jucat putin.....impreuna cu mama am facut niste puisori si alte nebunii:)) in ultima poza sunt creatiile ei:D

 

INGREDIENTE

  • 11 oua de gaina + 1 de gasca
  • 300 gr pate de curcan
  • 3 linguri de mustar
  • Pt decorat:
  • o rosie
  • ridichi
  • masline
  • frunze de salata verde
  • morcov
  • cascaval (afumat am pus eu)
  • boabe de piper
  • scobitori
  • indemanare si creativitate :))
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute puisori:

Ouale le fierbem sa fie tari.

Le curatam de coaja.

Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou), iar oul de gasca il taiem in jumatate (pe orizontala).

Umplutura:

Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol.

Peste galbenusuri adaugam mustarul si pateul si amestecam bine pana se formeaza umplutura.

Cu umplutura umplem partile de ou mai adanci lasand partile cu varful ascutit pt capacele (pe care le taiem pe margini pt a parea oul crapat).

Peste fiecare ou umplut se pune cate o felie de cascaval (taiata cerculete sau stelute am taiat eu).

Din umplutura ramasa formam bilute (capul) le punem peste felia de cascaval si infingem cate o scobitoare care trebuie sa patrunda in tot oul(de sus pana jos) iar sus va ramane o bucatica din scobitoare in care vom agata capacelele puisorilor.

Se pun ochisorii din boabe de piper.

Ciocul din morcov taiat marunt.

La fel ca si la puisori procedam si pt gaina din mijloc (doar ca se umple pe orizontala) si ii facem aripioare din cascaval.

Dupa ce am terminat de facut puisorii se pun pe un platou acoperit de frunze de salata verde, se orneaza pe langa cu ridichi, masline, cascaval ras si bucatele de ou ramase.

Buburuzele le facem dintr-o rosie pe care o taiem in jumatate.

Scobim din loc in loc cu cutitul si punem bucatele mici de masline.

O maslina taiata in jumatate va fi capusorul iar ochisorii branza topita. 

Sper sa intelegeti ce-am scris eu aici :))) va las si pozele pt inspiratie:-*

Poftiti la puisoriiiii!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute puisori" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brocolli gratinat