Chec aperitiv cu zucchini si seminte de pin

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2012 | 3793 vizualizari

 

Dovlecelul e nelipsit de pe masa noastra de cand a aparut. Am incercat fel de fel de retete, unele mai reusite, altele mai putin, si iata ca am ajuns si la o reteta de chec, foarte potrivita pentru un aperitiv, sau chiar si pentru o masa copioasa daca mai punem langa el o bucata buna de cas de oaie si o salata de vara :D
Am ales de data aceasta zucchini, tot din categoria dovlecelului care m-a cucerit cu gustul lui dulceag si culoarea lui frumoasa. Ca sa spun drept, este pentru prima data cand folosesc zucchini in mancare, pana acum il foloseam pe fratiorul lui in varianta romaneasca :P

 

INGREDIENTE

  • 1 zucchini
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 160 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 80 gr cas de oaie
  • sare, piper dupa gust
  • 2 linguri seminte de pin
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu zucchini si seminte de pin:

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare pentru 10-12 minute. Cand sunt gata se lasa la racit, sa nu cumva sa va apucati de treaba cu ei asa fierbinti ca apoi n-o sa stiti cum sa va suflati mai repede in palma :))

Se curata dovlecelul de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. La fel se procedeaza si cu morcovul.

Ceapa, mararul si patrunjel se spala bine si se taie marunt.

Cartofii (raciti) se dau si ei pe razatoarea cu gauri mari.

Operatiunea cu legumele nu este grea deloc, doar ca o sa aveti putin de lucru cu razatoarea si cutitul, mare atentie la unghii!

Intr-un castron mai mare amestecam toate legumele si apoi trecem la partea a doua a realizarii checului.

Ouale le batem usor cu telul, adaugam smantana si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cernuta in compozitie, treptat...alternand cu laptele. Adaugam sare si piper dupa preferinta.

Casul il dam pe razatoarea cu gauri mari, si-l adaugam in compozitia cu oua si faina.

Amestecam cele doua compozitii cu miscari usoare de jos in sus pana cand compozitia este omogena.

N-a fost greu, nu? Eu sunt adepta retetelor usor de facut, usor de mancat ;)

Bun, ungem o forma de chec cu unt si o tapetam cu pesmet, dupa care adaugam compozitia rezultata. Deasupra presaram semintele de pin din abundenta.

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Cand cuptorul este incins introducem tava la cuptor si o lasam pentru 45-50 de minute, sau pana este rumenit bine deasupra.

Eu m-am grabit putin la copt, si nu l-am lasat exact cat a trebuit. Cred ca imi era foame si n-am mai avut rabdare, dar...daca o sa faceti checul asta neaparat sa-l lasati in cuptor pana este bine crescut si rumenit! Da?

Oricum eu il recomand, pentru ca are un gust minunat, este un aperitiv usor, si chiar daca este nevoie de cuptor, tot merita facut - cat timp se coace dati o fuga pana la televizor :P

Noi am mancat cateva zile la rand, si chiar daca am mofturosi la mine acasa, cu mancarica asta nu am avut probleme :P

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu zucchini si seminte de pin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 10:19

Sim0na 1

16.07.2012, 10:54

N-am mancat niciodata, dar tare bun trebuie sa fie...

kukibella 1

01.11.2012, 13:35

perfect...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv