Chec bicolor de post

de amalia01 in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 6157 vizualizari

 

Acum ceva vreme am hotarat sa evit sa ii mai dau micutei mele tot felul de prajiturele ambalate din comert. Motiv pentru care ii fac acasa si este foarte incantata, mai ales ca isi pune si la scoala, in pachetel.
 
 Iar pentru ca este si Post, am gasit o reteta foarte simpla de chec.
 
Reactia ei?
 
"Mami, e cea mai super prajiturica din lume!"

 

INGREDIENTE

  • ( pentru 2 tavi de chec)
  • 1 1/2 cani de zahar
  • 3 cani cu faina
  • 1 1/2 cani cu apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 2 lg de cacao neagra Dr.Oetker
  • 1 pliculet praf de copt Dr.Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr.Oetker
  • 1 lgt zeama de lamaie
  • 2 lg apa rece
  • faina si ulei pentru tapetat tavile de chec
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor de post:

Ungi tavile de chec cu ulei si le tapetezi cu faina.


Zaharul, apa minerala si uleiul se bat cu mizerul cca 1 minut.


Incorporezi faina si zaharul vanilat, batand cu mixerul pana obtii o consistenta cremoasa, ca o smantana mai groasa.


Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie.


Torni jumatate de compozitie in tavi, iar in restul adaugi cacaoa cernuta si 2 linguri de apa rece. ( in acest mod compozitia cu cacao nu se va lasa la fundul tavii in timpul coacerii!)


Adaugi aceasta compozitie in tavi si dai la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute ( verifici cu scobitoarea sa vezi daca este copt).


Cand este gata il pudrezi cu zahar praf, dar il tai felii abia dupa ce s-a racit.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

prajituri

2

post

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

29.11.2015, 15:45

bun

mirela0911 1

29.11.2015, 18:22

Ce frumos e!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Păstăi cu usturoi