Chec bicolor fara lapte si unt

de nadea68 in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 2196 vizualizari

 

Am gasit reteta asta pe un blog, mi s-a parut interesanta si am incercat-o. Intr-adevar, iese un chec pufos, chiar daca e pe baza de apa si nu lapte. Ideal pentru micul dejun sau in orice moment al zilei.
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 250 g zahar (eu am folosit 200 g)
  • 130 ml ulei
  • 130 ml apa
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • zahar pudra
  • in plus eu am folosit cateva linguri de nuttella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor fara lapte si unt:

Ouale le mixam bine cu zaharul, pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam uleiul, amestecam. Adaugam si apa, continuand sa mixam.


Praful de copt si faina le dam prin sita. Adaugam peste oua, amestecam pana se omogenizeaza.


Luam o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Dupa ce o ungem cu unt sau ulei si o dam cu faina, turnam 3/4 din aluat. In restul de aluat, punem cacao si turnam peste celalalt aluat.


Adaugam si cateva linguri de nuttella (facultativ).


Dam la cuptor 40 minute sau facem proba cu scobitoare.


Cand e gata lasam la racit si decoram cu zahar pudra.



 

TIPS-URI

1

se poate glazura cu ciocolata.

2

daca vreti adaugati nuci, alune sau fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor fara lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

anca_rm 1

28.11.2016, 09:20

fain

noiinbucatarie 1

28.11.2016, 20:43

diaconta 1

30.11.2016, 20:57

Nu refuz nicicand o feliuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone