Chec cu afine si merisoare

de Poliana in Prajituri, 24 Aug 2012 | 4895 vizualizari

 

Iar desert :)) un chec delicios mai exact! Cu afine, din nou afine, dar am facut o pasiune pentru ele in vara asta, si vazand ce bine se comporta la copt le folosesc totmai des in preparatele mele. Daca mai punem si la socoteala si multitudinea de beneficii pe care ni le ofera nu putem sa facem mofturi cand le consumam. Afinele ocupa un loc de frunte in topul fructelor terapeutice, si contin o parada de vitamine: A, E, F, PP si B1, B2. Daca nu v-am convins pana acum cu afinele, poate va convingeti incercand acest chec.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml iaurt
  • 100 gr afine
  • 100 gr merisoare uscate
  • fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu afine si merisoare:

Ingredientele sunt pentru o forma de chec de 8.5/17.5cm

Procedeul de 'facere' al acestui chec este unul simplu, clasic, fara pasi care sa iasa din tipar.

Pregatim o tava de chec mai mica, de dimensiuni 8.5/17.5 cm, o ungem cu unt si tapetam cu faina, sau folosim bine cunoscuta hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 de grade.

Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos si aerat. Eu am rabdare maxim 10 minute pentru treaba asta, deoarece am mixer manual si trebuie sa stau langa el, singur nu se descurca defel :P Oricum va asigur ca este suficient, din cate am constatat eu. Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.

Ingredientele uscate le amestecam separat intr-un bol. Cand spun ingrediente uscate ma refer la: faina, sare, praf de copt, pe care le cernem si apoi le amestecam bine cu un tel. Adaugam afinele spalate si scurse bine de apa, apoi merisoarele si amestecam usor astfel incat fructele sa fie distribuite unifiorm in compozitie.

Turnam compozitia in tava de chec, presaram deasupra fulgi de migdale si dam la cuptor pentru 55-60 de minute, sau pana cand e bine crescut si rumenit pe deasupra.

Cand e gata scoatem tava din cuptor si mai lasam la racit 10-15 minute, dupa care il scoatem pe un gratar si asteptam momentul potrivit pentru a fi portionat in felii cat mai generoase :P

A iesit extrem de pufos, 'very soft' cum ar spune americanii, cu un gust minunat. Cand m-am hotarat sa fac acest chec, m-am gandit sa fac ceva bun pentru puiutul meu, pentru ca el e inca prea mic sa-l bombardez cu chestii dintr-alea ciocolatoase de care-mi plac mie :D, dar n-a fost singurul care l-a degustat...oare de ce?

Atat pentru azi, sper sa va fie de folos postarea mea. Feliile cele mai frumoase le-am pastrat pentru voi ;) Enjoy!

TIPS-URI

1

ingredientele sa fie la temperatura camerei

2

sa respectam cantitatea de praf de copt

3

sa mixam bine untul cu zaharul si ouale sa le adaugam pe rand

4

faina e bine sa fie cernuta inainte de a o adauga in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu afine si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu branza si afine