Eclere cu aroma de fistic (reteta 700)

de Valclaudia in Prajituri, 15 Mar 2015 | 2374 vizualizari

 

va invit cu drag...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar apa
  • 3 oua
  • un praf de sare fina
  • 500 ml lapte rece
  • 1 plic budinca de fistic
  • 3 linguri de zahar
  • 100 gr. ciocolata amaruie + 20 ml frisca lichida
  • 150 gr. fistic prajit
  • 500 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu aroma de fistic (reteta 700):

Cojile: punem apa, praful de sare si uleiul la foc pana aducem lichidul punctul de fierbere.


Tragem vasul deoparte, adaugam faina toata si cu ajutorul mixerului omogenizam foarte bine amestecul. Lasam la racit.


Preincalzim cuptorul la temperatura ridicata (220 grade)


Mixand in continuu, adaugam rand pe rand cele 3 oua.


Punem apoi coca rezultata intr-un posh, formam gramajoare de aluat cu spatiu intre ele in tava pe hartie de copt.


Dam tava la cupt, primele 15 minute le coacem la temperatura ridicata, apoi reducem temperatura la 175 grade si mai lasam tava in cuptor cca 25 minute.


In tot acest timp nu deschidem sub nicio forma usa cuptorului!


Dupa scurgerea timpului scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca cojile de ecler.


Dupa ce s-au racit le taiem pe orizontala in doua.


Budinca se prepara din pudra de budinca+zahar+lapte, urmand instructiunile de pe plic.


Frisca lichida rece, de la frigider se bate pana se intareste.


Ungem jumatatile inferioare cu un strat de budinca de fistic, spritam apoi cate un mot de frisca pe fiecare ecler, acoperim cu partile superioare si decoram eclerele cu glazura obtinuta prin topirea ciocolatei in 20ml frisca lichida la foc mic.


Presaram fistic prajit taiat grosier, lasam pana se intareste glazura si servim.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu aroma de fistic (reteta 700)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Mihaela11_jo 1

20.03.2015, 12:43

Delicioase!Felicitari

mihaelar63 1

28.03.2015, 12:21

Frumoasa aniversare !!! Felicitari pentru retetele postate , sunt pe gustul meu !!!

RuxyRux 1

16.04.2015, 22:57

Vai ce bune arata!!! Cum le-am ratat? Felicitari draga mea Val!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
CHOIX A LA CREME