Crema de zahar ars

de carmenvlad in Prajituri, 31 Ian 2011 | 5629 vizualizari

 

Am aceasta reteta de multa vreme de la cineva foarte drag mie, dar care acum nu mai este printre noi. Cand voiam sa fac repede ceva dulce, crema de zahar ars era prima pe lista. Era si este una din prajiturile preferate ale copliilor.
Asa ca astazi va invit sa mancam impreuna crema de zahar ars.


.

 

INGREDIENTE

  • - 1 L lapte dulce
  • - 8 oua
  • - 250 g zahar
  • - 1 baton de vanilie sau 2 pliculete zahar vanilat Burbon (eu folosesc acest zahar vanilat deoarece contine bucatele de vanilie in el)
  • - Esenta de rom (dupa preferinte)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

100 g zahar se caramelizeaza intr-un vas rezistent la foc. Se imbraca peretii vasului cu zahar caramelizat si se lasa sa se raceasca. In acest timp se pune laptele la fiert. Cand este gata se adauga batonul de vanilie sectionat sau cele 2 pliculete de zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca putin. Se mixeaza ouale cu 150 g zahar si apoi se adauga laptele caldut si esenta de rom. Aceasta compozitie se rastoarna in vasul cu zaharul caramelizat. Se aseaza acest vas intr-o tava in care se pune apa calda (crema se face la baie de aburi). Se coace la foc potrivit timp de 40-45 de minute (este gata cand crema s-a intarit si s-a rumenit usor pe deasupra).

Se lasa sa se raceasca in vasul in care a fost facuta si apoi se da la frigider pentru 2-3 ore. Daca se poate este bine sa fie servita a doua zi.

Este o prajitura usor de facut dar deosebit de delicioasa, combinatia de caramel si esenta de rom este grozava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

LUK 1

01.02.2011, 21:03

kamy 1

01.02.2011, 21:04

de mult nu am mai mancat

carmenvlad 1

05.02.2011, 23:12

Va multumesc pentru comentarii dar trebuie sa va marturisesc ceva: cand era crema doar putin facuta butelia mea s-a terminat, asa ca am pus crema la cuptorul cu microunde. Nu a iesit asa cum imi doream dar a fost deliciosa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni