Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide

de Ancutsa in Prajituri, 6 Oct 2016 | 4271 vizualizari

 

Chec pufos cu alune de padure, cacao, stafide, ciocolata cu lapte si coaja de portocala. Mi s-a parut haioasa pisicuta formata intr-o felie de chec, asa ca am luat-o la pozat :)
 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • 1 cescuta ulei;
  • un virf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • 2 lingurite de cacao;
  • coaja de portocale la borcan;
  • stafide;
  • alune de padure;
  • putina ciocolata cu lapte;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide:

Se preincalzeste cuptorul.

Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se picura si uleiul pe marginea vasului, amestecand continuu cu mixerul. Acum se adauga praful de copt, faina si alunele de padure macinate si amestecam cu o lingura. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Compozitia se imparte in 2 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, iar in cel de-al doilea am lasat compozitia simpla.

Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna cele 2 compozitii, apoi se presara stafidele, coaja de portocale si bucatele de ciocolata cu lapte, iar apoi se mixeaza culorile folosind o scobitoare.

Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/chec-cu-alune-de-padure-ciocolata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

08.10.2016, 07:15

Bun!

Ancutsa 1

08.10.2016, 11:38

Va multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, ma bucur mult ca v-a placut!

Panacris 1

07.10.2023, 16:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte