Turta dulce

de cristina_s_world in Prajituri, 20 Noi 2012 | 3940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - aproximativ 850 g faina
  • - 2 linguri miere
  • - 2 oua
  • - 200g zahar
  • - 200 ml ulei
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet sai zeama de lamaie
  • - 1 lingurita praf de scortisoara
  • - 1/2 lingurita praf de cuisoare
  • - un varf de cutit praf de enibahar
  • - 200 ml lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-un bol amestecam 500 g faina cu toate celelalte ingrediente, pana cand compozitia e omogena si fara cocoloase. Mai adaugam faina, putin cate putin pana cand compozitia se transforma intr-o coca de consistenta plastilinei, buna de intins si modelat.


Se lasa la rece cam o jumatate de ora, sa se odihneasca, apoi se rup bucati din ea si intindem foi groase de 4-5 milimetri (stai fara grija, creste la copt destul de mult, ajungand la o grosime de 2 centimetri, ceea ce e mai mult decat perfect), din care decupam forme diferite cu ajutorul formelor speciale pentru fursecuri. Plansa de lucru si sucitorul nu este nevoie sa fie unse cu ulei si nici infainate.


Formele decupate le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt si apoi le-am copt in cuptorul infierbantat in prealabil, pe raftul de sus, la foc moderat spre mare, aproximativ 15 minute, pana cand au crescut si au trecut testul apasarii cu degetul :) Cand le apesi, nu trebuie sa fie moi, ci ferme. Atentie, caci se pot arde usor!


Dupa ce s-au copt si s-au racit, am chemat "ajutatorii" si am dat liber la distractie :) Anul acesta am cumparat creioane pentru decor de la Dr. Oetker.


Anul trecut am folosit pentru decor ciocolata topita, alba si neagra, bucatele de jeleuri si fulgi colorati. Procesul a fost mai anevoios, deoarece am pictat cu pensula turta dulce si trebuia sa tot incalzesc ciocolata, dar distractia tot mare a fost :)




Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 10:09

La multi ani!

Rocsi 1

29.07.2013, 12:08

La multi ani!

miki_a 1

29.07.2015, 09:27

La multi ani!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de peste
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvisuri cu ton si mozzarella

de Lau 9

ieri la 21:05

Friganele cu ceapa verde

de Lau 9

ieri la 20:50

Tiramisu

de Lau 9

ieri la 20:32

Galuste cu prune  din aluat cu branza de vaci

de Lau 9

ieri la 19:37

Chifle cu lapte și ouă

ieri la 19:32

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu miere ( turta dulce )