Chec cu banane

de Adele in Dulciuri, 5 Oct 2015 | 2149 vizualizari

 

Aromat, rapid si delicos

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri faina de cartofi
  • 2 linguri faina alba de grau.
  • 50 ml iaurt cu gust de vanilie.
  • 1 banana .
  • 2 linguri cu gem de visine.
  • 1 lingurita cu cacaoa.
  • jumatate de pliculet praf de copt.
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane:

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma se mixeaza pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza separat, cu zahar si ulei, pana devin spumoase si isi schimba culoarea, se adauga iaurtul si banana facuta piure.

Se adauga si cele 2 tipuri de faina ,praful de copt si se amesteca bine cu ajutorul unei palete de silicon pana compozitia devine omogena.

Din compozitia obtinuta se ia 2 linguri, care se amesteca cu gemul de visine si cacaoa.
Se pregateste o tava de chec, se tapeteaza bine, se pune compozitia, alternand cele 2 colori.Se da la cuptor, preincalzit,la 180° pentru25 de minute (pentru sigurete se incearca cu ajutorului unei scobitori).

Se lasa la racit, se glazureaza sau se pudreaza.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa pregatiti 2 checi ,trebuie sa dublati cantitatile.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu banane-0
Chec cu banane-1

COMENTARII (30)

Adele

Adele 1

06.10.2015, 12:18

Daniela

Rocsi

Rocsi 1

06.10.2015, 20:38

Bun, bun!

Adele

Adele 1

06.10.2015, 21:26

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!