Cornuri cu ciocolata

de lucy2002 in Dulciuri, 19 Iun 2014 | 2026 vizualizari

 

Delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • doua galbenusuri si doua oua intregi
  • drojdie cat o nuca
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • un pic de sare
  • ciocolata sau rahat
  • nuca de cocos
  • sirop din zahar sau miere de albine( pt uns )
Portii: 33
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie rasa, laptele caldut, ouale batute cu zaharul. Punem un pic de sare si framantam bine dupa care adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe degete. Consistenta aluatului va fi ca cel de gogosi.


Impartim aluatul in doua parti egale. In prima parte vom pune cacaoa si vom framanta foarte bine, a doua parte va ramane alba. Lasam aluaturile la crescut pana cand isi dubleaza volumul


Ne apucam de treaba. Fiecare aluat va fi impartit in patru parti. Vom avea patru bucati albe si patru bucati maro. Intindem o bucata din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucata si din aluatul maro tot in forma de cerc. Le suprapunem si dam cu sucitorul peste ele pt. a le lipi cat mai bine. Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor iesi 8 triunghiuri egale, deci ne vor iesi 8 cornuri.


Am pus pe fiecare triunghi cate o bucatica de ciocolata si le-am rulat din interior spre exterior. Se pot umple si cu rahat daca va place. Le-am asezat intr-o tava de copt, le-am lasat un pic sa cresca, am uns cu galbenus fiecare corn in parte si le-am dat la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade, pentru 20 minute.


Cand sunt gata se scot se ung cu miere de albine sau sirop de zahar si se presara nuca de cocos .


Pofta buna !!!







 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa faceti aluatul mai molicel ca sa iasa cornurile pufoase

2

Eu am dublat cantitatile de mai sus  asa ca pozele sunt de la portie dubla ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

lucy2002 1

19.06.2014, 21:21

Rocsi

Gicuta69 1

12.06.2015, 08:30

Ce faine sunt!

lucy2002 1

13.06.2015, 17:49

Multumesc Gicuta !
...sunt si foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase