Chec cu cacao

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 2 Apr 2014 | 4028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 5 cescute cu faina
  • 2 cescute cu zahar
  • 1/2 cescuta cu ulei
  • 2 cescute cu lapte dulce
  • un pliculet cu praf de copt
  • un pliculet cu cacao sau dupa gust
  • zahar vanilat pentru pudrat checul
  • optionale: zahar vanilat si esente de vanilie/rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce obtinem o spuma omogena. Incorporam esentele si praful de copt, apoi faina, adaugand laptele si uleiul. Amestecam pana la omogenizarea completa si turnam aluatul intr-o forma unsa cu putin ulei, pastrand insa 2-3 linguri din compozitie pe care le vom amesteca cu cacaoa si le vom adauga ulterior peste compozitia initiala. Dam forma la cuptor pana ce checul trece testul scobitorii.

Il lasam sa se raceasca si il pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul obtinut este asemanator celui de clatite, insa nu la fel de subtire.

2

Am folosit 3 cescute de zahar, insa mi s-a parut prea dulce pentru gustul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjiturele pentru micul dejun