Tarta pentru o zi speciala

de MIUTA in Prajituri, 8 Mar 2011 | 1857 vizualizari

 

Astazi ne-am facut de cap.Numai fete vreau sa spun dar au avut voie si sotii nostri sa vina cu flori,un program artistic si pe urma sa mearga acasa la ingrijit copii si spalat vase.Cum era si normal am servit cateva bunatati.Asa reusim sa mai adaugam cate un cretisor la burtica si sa avem de ce ne plange dupa cateva zile.Dar tot ce e frumos se termina repede si am venit fuguta sa va povestesc si voua.Si nu numai povesti ci si retete care ne ajuta sa ne facem rosii ,grase si frumoase.Eu am pregatit tarta pentru fete si a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • PANDISPAN
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • o esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri de faina
  • CREMA CIOCOLATA
  • 150 g ciocolata data pe razatoare
  • 500ml lapte
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • CREMA VANILIE
  • 3 oua
  • 80 g amidon
  • 150 g zahar tos
  • 500 ml lapte
  • 25 g unt
  • o esenta de vanilie dr.Oetker
  • 200 ml frisca(nu este obligatoriu)
  • GELATINA ROSIE DR.OETKER
  • o banana
  • o portocala
  • un kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta pentru o zi speciala:

Crema de ciocolata am facut-o cu o seara inainte.Se incalzeste frisca pana aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa.Se amesteca bine pana se topeste ciocolata.Se adauga zaharul si cacao pudra si se amesteca din nou.Se da la racit pana a doua zi.A doua zi se mixeaza bine si se adauga lichiorul de ciocolata.


A doua zi am facut pandispanul la inceput.Am mixat cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar pana s-a facut spuma tare.Am adaugat galbenusurile si am amestecat usor cu o paleta.La sfarsit am adaugat faina amestecata cu praful de copt.Am pus la copt intr-o forma de tort rotunda cu pereti detasabili.Am dat la cuptor pentru 20 minute.Am scos din cuptor blatul si l-am pus la racit.


Crema de vanilie se incepe in timp ce pandispanul se coace in cuptor.Se bat spuma cele trei albusuri cu 100 g zahar si esenta de vanilie.Intr-un vas emailat se freaca galbenusurile cu restul de zahar,se dilueaza cu 3-4 linguri de lapte apoi se pune amidonul si se freaca pana compozitia nu mai are cocoloase.Dupa aceea se adauga treptat 250 ml lapte ca sa se obtina o compozitie ca de clatite.Se adauga si untul amestecand continiu.Se pune castronul la foc mic.Compozitia se bate cu un tel insistand pe fundul vasului sa nu se prinda.Restul de lapte se infierbanta si jumatate se toarna peste crema.Se vor forma iar cocoloase dar se bate repede cu telul pana se desfac toate.Apoi se adauga cantitatea de lapte ramas,batand mereu cu telul pana cand compozitia va fi perfect omogena si va fierbe cateva clocote.Se ia vasul de pe foc si se pune imediat in ea vanilia si spuma de albus(spuma care in prealabila se bate de cateva ori daca s-a lasat).Se amesteca bine cu lopatica usor pana se omogenizeaza.Se da la rece.Cand s-a racit se amesteca cu 200 ml frisca batuta.


Se asambleaza tarta:blatul se insiropeaza(apa,zahar pudra si esenta de vanilie)si se pune peste el crema de ciocolata iar peste crema de ciocolata cea de vanilie.Tarta se asambleaza direct in tava cu pereti detasabili.Peste crema de vanilie se aranjeaza fructele iar peste fructe se toarna gelatina care se pregateste conform instructiunilor de pe plic.Se da la frigider pentru o ora si dupa aceea se poate servi.Daca doriti se poate orna cu frisca pe margini.Este delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pentru o zi speciala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

LUK 1

09.03.2011, 17:43

delicios

mirela0911 1

09.03.2011, 22:30

Ce bine arata

adry88 1

11.06.2011, 16:51

foarte dragut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu ciocolata