Tarta pentru o zi speciala

de MIUTA in Prajituri, 8 Mar 2011 | 3883 vizualizari

 

Astazi ne-am facut de cap.Numai fete vreau sa spun dar au avut voie si sotii nostri sa vina cu flori,un program artistic si pe urma sa mearga acasa la ingrijit copii si spalat vase.Cum era si normal am servit cateva bunatati.Asa reusim sa mai adaugam cate un cretisor la burtica si sa avem de ce ne plange dupa cateva zile.Dar tot ce e frumos se termina repede si am venit fuguta sa va povestesc si voua.Si nu numai povesti ci si retete care ne ajuta sa ne facem rosii ,grase si frumoase.Eu am pregatit tarta pentru fete si a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • PANDISPAN
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • o esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri de faina
  • CREMA CIOCOLATA
  • 150 g ciocolata data pe razatoare
  • 500ml lapte
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • CREMA VANILIE
  • 3 oua
  • 80 g amidon
  • 150 g zahar tos
  • 500 ml lapte
  • 25 g unt
  • o esenta de vanilie dr.Oetker
  • 200 ml frisca(nu este obligatoriu)
  • GELATINA ROSIE DR.OETKER
  • o banana
  • o portocala
  • un kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta pentru o zi speciala:

Crema de ciocolata am facut-o cu o seara inainte.Se incalzeste frisca pana aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa.Se amesteca bine pana se topeste ciocolata.Se adauga zaharul si cacao pudra si se amesteca din nou.Se da la racit pana a doua zi.A doua zi se mixeaza bine si se adauga lichiorul de ciocolata.

  A doua zi am facut pandispanul la inceput.Am mixat cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar pana s-a facut spuma tare.Am adaugat galbenusurile si am amestecat usor cu o paleta.La sfarsit am adaugat faina amestecata cu praful de copt.Am pus la copt intr-o forma de tort rotunda cu pereti detasabili.Am dat la cuptor pentru 20 minute.Am scos din cuptor blatul si l-am pus la racit.

  Crema de vanilie se incepe in timp ce pandispanul se coace in cuptor.Se bat spuma cele trei albusuri cu 100 g zahar si esenta de vanilie.Intr-un vas emailat se freaca galbenusurile cu restul de zahar,se dilueaza cu 3-4 linguri de lapte apoi se pune amidonul si se freaca pana compozitia nu mai are cocoloase.Dupa aceea se adauga treptat 250 ml lapte ca sa se obtina o compozitie ca de clatite.Se adauga si untul amestecand continiu.Se pune castronul la foc mic.Compozitia se bate cu un tel insistand pe fundul vasului sa nu se prinda.Restul de lapte se infierbanta si jumatate se toarna peste crema.Se vor forma iar cocoloase dar se bate repede cu telul pana se desfac toate.Apoi se adauga cantitatea de lapte ramas,batand mereu cu telul pana cand compozitia va fi perfect omogena si va fierbe cateva clocote.Se ia vasul de pe foc si se pune imediat in ea vanilia si spuma de albus(spuma care in prealabila se bate de cateva ori daca s-a lasat).Se amesteca bine cu lopatica usor pana se omogenizeaza.Se da la rece.Cand s-a racit se amesteca cu 200 ml frisca batuta.

Se asambleaza tarta:blatul se insiropeaza(apa,zahar pudra si esenta de vanilie)si se pune peste el crema de ciocolata iar peste crema de ciocolata cea de vanilie.Tarta se asambleaza direct in tava cu pereti detasabili.Peste crema de vanilie se aranjeaza fructele iar peste fructe se toarna gelatina care se pregateste conform instructiunilor de pe plic.Se da la frigider pentru o ora si dupa aceea se poate servi.Daca doriti se poate orna cu frisca pe margini.Este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pentru o zi speciala" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si ciocolata