Chec cu cacao si nuca

de marinicayou10 in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 4996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g nuca,
  • 2 esente de rom sau vanilie la fiola ca sunt cele mai bune,
  • 2 pliculete de zahar vanilat,
  • 2 linguri de cacao cu varf,
  • un praf sare,
  • 6 oua,
  • 12 linguri apa fierbinte,
  • 500 g zahar(2cani pline)
  • 300 g faina(2 cani)
  • 1 pliculet si jumatate de praf de copt,
  • 6 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si nuca:

Se separa galbenusurile de albusuri.Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din zahar si se amesteca .Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga restul de zahar si cele 6 linguri de apa fierta ramase.Se amesteca bine.Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, esentele si amestecati bine cu mixerul pana se topeste zaharul.


Puneti o cana de compozitie intru-un castron si adaugati in ea cacao,2 linguri de faina si jumatate de pliculet de praf de copt.In cealalta compozitie adaugati faina,apoi nucile taiate cu cutitul si praful de copt.


Ungeti doua tavi mari ca de cozonac cu ulei si tapetati cu faina.Puneti compozitia alba in amandoua tavi ia deasupra cea cu cacao.Dati la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.Este super bun acest chec.Am un mare succes cu el...fac cate 5-6 si pana a doua zi nu mai am...haha

 

TIPS-URI

1

checurile se fac in 2 tavi ca de cozonac

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

Lau 1

05.01.2012, 13:24

la multi ani

Cris2711 1

05.01.2012, 16:03

MotanLaOale 1

05.01.2012, 16:41

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec