Chec cu cacao si nuca

de marinicayou10 in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 7752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100g nuca,
  • 2 esente de rom sau vanilie la fiola ca sunt cele mai bune,
  • 2 pliculete de zahar vanilat,
  • 2 linguri de cacao cu varf,
  • un praf sare,
  • 6 oua,
  • 12 linguri apa fierbinte,
  • 500 g zahar(2cani pline)
  • 300 g faina(2 cani)
  • 1 pliculet si jumatate de praf de copt,
  • 6 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si nuca:

Se separa galbenusurile de albusuri.Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din zahar si se amesteca .Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga restul de zahar si cele 6 linguri de apa fierta ramase.Se amesteca bine.Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, esentele si amestecati bine cu mixerul pana se topeste zaharul.

Puneti o cana de compozitie intru-un castron si adaugati in ea cacao,2 linguri de faina si jumatate de pliculet de praf de copt.In cealalta compozitie adaugati faina,apoi nucile taiate cu cutitul si praful de copt.

Ungeti doua tavi mari ca de cozonac cu ulei si tapetati cu faina.Puneti compozitia alba in amandoua tavi ia deasupra cea cu cacao.Dati la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.Este super bun acest chec.Am un mare succes cu el...fac cate 5-6 si pana a doua zi nu mai am...haha

TIPS-URI

1

checurile se fac in 2 tavi ca de cozonac

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness