Biscuiti scotieni facuti in casa

de Kadia80 in Dulciuri, 13 Dec 2011 | 4880 vizualizari

 

Shortbread sunt biscuiti scotieni clasici facuti dintr-o parte zahar, doua parti unt si trei parti faina. La reteta de baza se pot adauga diferite condimente, fructe uscate sau ciocolata, nascandu-se altfel o multitudine de tipuri de biscuiti. Traditional, shortbreads erau considerati biscuiti scumpi si erau, in general, asociati sarbatorilor de genul Craciunului sau Anului Nou (Hogmanay).

 

INGREDIENTE

  • 100g zahar foarte fin
  • 20g zahar vanilat brun
  • 225g unt
  • 225g faina alba
  • 100g faina de porumb
  • (cacao, pepite de ciocolata, bucatele de fructe uscate, ghimbir)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti scotieni facuti in casa:

Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina in untul frecat cu sare, fara sa se amestece prea mult. Aluatul rezultat este moale, untos si parfumat. Se intinde intre doua foi pentru copt si se coace la 160°C pentru 45 de minute (in cuptorul meu electric, lent, cu ventilatie).  Dupa ce i-am scos din cuptor, i-am taiat in patratele, apoi i-am lasat sa se raceasca peste noapte.

 

TIPS-URI

1

Sunt mai buni serviti a doua zi

2

Se pastreaza intr-o cutie bine inchisa

3

Biscuiti se pot taia in dreptunghiuri, patrate, cercuri inainte sau dupa coacere.

4

Pentru un plus de aroma, se adauga o lingurita de ghimbir sau bucatele mici de fructe uscate sau pepite de ciocolata sau cacao.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti scotieni facuti in casa-0
Biscuiti scotieni facuti in casa-1

COMENTARII (20)

Kadia80

Kadia80 1

14.12.2011, 00:11

hahahhahaha, gaby sunt produse de lux scotiene!!!!!! zahar unt si faina! SCUMP!

kamy

kamy 1

15.12.2011, 15:08

trebuie sa fie buni

Sheherezada

Sheherezada 1

13.04.2012, 15:53

E un gen de short-bread?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!