Biscuiti scotieni facuti in casa

de Kadia80 in Dulciuri, 13 Dec 2011 | 5542 vizualizari

 

Shortbread sunt biscuiti scotieni clasici facuti dintr-o parte zahar, doua parti unt si trei parti faina. La reteta de baza se pot adauga diferite condimente, fructe uscate sau ciocolata, nascandu-se altfel o multitudine de tipuri de biscuiti. Traditional, shortbreads erau considerati biscuiti scumpi si erau, in general, asociati sarbatorilor de genul Craciunului sau Anului Nou (Hogmanay).

 

INGREDIENTE

  • 100g zahar foarte fin
  • 20g zahar vanilat brun
  • 225g unt
  • 225g faina alba
  • 100g faina de porumb
  • (cacao, pepite de ciocolata, bucatele de fructe uscate, ghimbir)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti scotieni facuti in casa:

Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina in untul frecat cu sare, fara sa se amestece prea mult. Aluatul rezultat este moale, untos si parfumat. Se intinde intre doua foi pentru copt si se coace la 160°C pentru 45 de minute (in cuptorul meu electric, lent, cu ventilatie). Dupa ce i-am scos din cuptor, i-am taiat in patratele, apoi i-am lasat sa se raceasca peste noapte.

 

TIPS-URI

1

Sunt mai buni serviti a doua zi

2

Se pastreaza intr-o cutie bine inchisa

3

Biscuiti se pot taia in dreptunghiuri, patrate, cercuri inainte sau dupa coacere.

4

Pentru un plus de aroma, se adauga o lingurita de ghimbir sau bucatele mici de fructe uscate sau pepite de ciocolata sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti scotieni facuti in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Kadia80 1

14.12.2011, 00:11

hahahhahaha, gaby sunt produse de lux scotiene!!!!!! zahar unt si faina! SCUMP!

kamy 1

15.12.2011, 15:08

trebuie sa fie buni

Sheherezada 1

13.04.2012, 15:53

E un gen de short-bread?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete din aluat in foi