Chec cu ciocolata si menta -reteta 200

de anca_rm in Prajituri, 2 Iun 2014 | 1279 vizualizari

 

Este o prajitura foarte gustoasa . Reteta este de la Licuta Marin . Nu aduce a chec , aduce mai degraba cu o prajitura cu ciocolata fina .
Vi-o recomand cu drag .

 

INGREDIENTE

  • Pt 1 chec :
  • -100 gr ciocolata cu crema de menta
  • -2 oua
  • -50 gr unt sau margarina
  • -3 linguri zahar brut sau tos
  • -1 plic praf de copt
  • -125 ml lapte
  • -7 -8 linguri faina
  • Pt glazura :
  • -50 gr ciocolata
  • -2 linguri lapte sau frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata si menta -reteta 200:

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri .


Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade .


Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit , dar sa nu o lasati sa fiarba . Topim si untul sau margarina si o lasam la racit .


Mixam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma si nu se mai simt cristalele de zahar .


Adaugam untul topit si compozitia de ciocolata cu lapte . Acum daca mai doriti mai se pot adauga si alte arome , dar eu nu va sfatuiesc deoarece se va pierde din aroma proaspata a mentei .


Adaugam faina si praful de copt si omogenizam foarte bine .


Turnam compozitia in tavile de chec si dam la cuptorul incins pentru 30-40 minute .


Lasam checul la racit , iar cand este rece pregatim glazura : topim ciocolata impreuna cu laptele si turnam peste chec , nivelam .


Serviti cu drag



 

TIPS-URI

1

Eu am mai folosit o bucatica de ciocolata alba care era ratacita si niste bombonele de decor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si menta -reteta 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

laura_n 1

02.06.2014, 17:38

yuum! imi place cum suna!
felicitari pentru numarul de retete!

Corinuta 1

02.06.2014, 17:58

Suuuupeeerr! Felicitari Ancuta si la cat mai multe retete!

anca_rm 1

04.06.2014, 15:48

multumesc Juli, Laura , Corina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre