Chec cu dovleac (reteta de post)

de ionela2682 in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 9341 vizualizari

 

Un dulce exceptional de post pe care vi-l recomand cu cea mai mare placere!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de dovleac ras fin
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de fructe sau apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • intre 150-200 g faina
  • 1 cana nuca maruntita
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac (reteta de post):

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul proaspat de portocala(am folosit eu),dovleacul ras pe ochiurile cele mai mici ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca macinata

- adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in care am amestecat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam

- compozitia o turnam in forma de chec sau orice alta forma dorim,dam la cuptor si coacem la temperatura medie pana capata culoare aramie si trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gaby_gabytza 1

17.03.2012, 16:36

place

DinDragostePentruGatit 1

03.04.2012, 19:20

E dovleac, asa ca iau si eu o feliuta mica-mica!

Raluca57 1

31.05.2012, 16:33

azi l-am facut. Minunat! si excelent pt zilele de post. Nu am avut nici suc de fructe, nici apa minerala si am pus visinata diluata. Cred ca merge si cu fructe (confiate) si chiar cu glazura de ciocolata de post. F F bun!!! Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta exotica