Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni

de Rocsi in Dulciuri, 24 Mai 2014 | 5786 vizualizari

 

Cam asa arata desertul meu din acest week-end. Sa va povestesc de gust? Un singur cuvant il defineste: minunat! Sa il incercati macar o data pentru ca merita ;)!

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 3 oua + 1 albus care ramane de la crema
  • 300 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 450 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 150 gr unt 65% grasime
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • capsuni
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni:

Gogoselele:

Intr-o cratita punem apa, uleiul si le trasferam pe foc.

Cand da in clocot tragem cratita deoparte si incorporam toata faina deodata.

Mixam bine (sau puteti amesteca cu un tel), apoi incorporam ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare si albusul.

La fainal adaugam extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.


Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluat intr-un pos si formam mici gogosele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura mai mare primele 5 minute, apoi reglam o temperatura potrivita pana se rumenesc, cam in 20-25 de minute sunt gata.

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.


Crema de vanilie:

Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul, adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase din amidon.

Punem restul de lapte la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic.

Lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca timp in care noi amestecam mereu.

Dam deoparte cand este gata, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul il frecam cu zaharul pudra, punem extractul de vanilie, apoi crema de vanilie rece, lingura cu lingura.


Taiem un capacel la gogosele, dar nu de tot, si cu un pus le umplem cu crema.


Spalam capsunile bine, indepartam coditele si le taiem pe jumatate daca sunt mai mici.

In cupe asezam bucati de capsuni si gogosele.

Ciocolata o topim pe baie de aburi iar cu o lingurita punem in cupe.

Dam la rece apoi servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele din ecler cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

Rocsi 1

17.06.2014, 21:29

Multumesc Krysty!

Ancutsa 1

04.06.2018, 12:16

Ce desert delicios!

Rocsi 1

04.06.2018, 19:48

Multumesc mult, Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Lebede si pasta choux