Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 472 vizualizari

 

Delicios, daca iubiti fructele confiate, atunci reteta este pentru voi!!
Ca la bucatarasi acasa, da daaa...stiti si voi cum este! :))))

 

INGREDIENTE

  • 225 gr. faina patiserie
  • 75 gr. fulgi de cocos neindulciti
  • 115 gr. unt
  • 125 gr.zahar
  • 75 gr. fructe tropicale uscate
  • 200 ml lapte
  • 1 ou si 1 galbenus
  • vanilie
  • coaja rasa si sucul de la o jumatate de lime( sau lamaie)

Glazura de branza dulce:

  • 3 linguri branza dulce cremoasa
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • vanilie
  • coaja rasa de lime
  • suc de lime( 1 lingurita) optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce:

Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda.


Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu mana pana ce obtinem un fel de pesmet fin.


Se adauga zaharul, vanilia si fructele uscate, treptat laptele, oul batut usor, coaja rasa de lamaie( sau lime), sucul de lime( sau lamaie), se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.


In tava tapetata cu hartie de copt, se toarna aluatul si se niveleaza.


Checul se coace pana ce trece testul scobitorii ( verificati dupa 25 de minute, daca iese scobitoarea uscata).


Se lasa la racit si numai dupa aceea, se scoate din tava.


Intre timp, se prepara glazura de branza; se amesteca branza dulce cu frisca lichida, cu zaharul pudra, cu coaja de lamaie si o lingurita zeama de lime si se toarna peste checul racit.


Se decoreaza cu coaja de lime si lamaie.


Delicios si decorativ!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

ancutsa 1

20.01.2017, 22:55

Super, mi-a placut mult!

RuxyRux 1

21.01.2017, 00:21

Multumesc Cata!

RuxyRux 1

21.01.2017, 00:21

Multumesc Ancutsa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza