Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 1133 vizualizari

 

Delicios, daca iubiti fructele confiate, atunci reteta este pentru voi!!
Ca la bucatarasi acasa, da daaa...stiti si voi cum este! :))))

 

INGREDIENTE

  • 225 gr. faina patiserie
  • 75 gr. fulgi de cocos neindulciti
  • 115 gr. unt
  • 125 gr.zahar
  • 75 gr. fructe tropicale uscate
  • 200 ml lapte
  • 1 ou si 1 galbenus
  • vanilie
  • coaja rasa si sucul de la o jumatate de lime( sau lamaie)

Glazura de branza dulce:

  • 3 linguri branza dulce cremoasa
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • vanilie
  • coaja rasa de lime
  • suc de lime( 1 lingurita) optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce:

Eu am ales sa fac checul la tava, intr-o forma rotunda.


Se cerne faina si praful de copt intr-un vas larg, se incorporeaza si fulgii de cocos, se adauga untul rece, dar moale si se amesteca cu mana pana ce obtinem un fel de pesmet fin.


Se adauga zaharul, vanilia si fructele uscate, treptat laptele, oul batut usor, coaja rasa de lamaie( sau lime), sucul de lime( sau lamaie), se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.


In tava tapetata cu hartie de copt, se toarna aluatul si se niveleaza.


Checul se coace pana ce trece testul scobitorii ( verificati dupa 25 de minute, daca iese scobitoarea uscata).


Se lasa la racit si numai dupa aceea, se scoate din tava.


Intre timp, se prepara glazura de branza; se amesteca branza dulce cu frisca lichida, cu zaharul pudra, cu coaja de lamaie si o lingurita zeama de lime si se toarna peste checul racit.


Se decoreaza cu coaja de lime si lamaie.


Delicios si decorativ!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fructe confiate si glazura de branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Ancutsa 1

20.01.2017, 22:55

Super, mi-a placut mult!

RuxyRux 1

21.01.2017, 00:21

Multumesc Cata!

RuxyRux 1

21.01.2017, 00:21

Multumesc Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Papricas de pui
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti din faina de alac parfumati cu lavandă

ieri la 21:47

Tarta cu foietaj, pui si dovlecel

de Rocsi 9

pe 16.09 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti