Chec cu glazura de unt şi scorţişoară

de diaconta in Dulciuri, 22 Sep 2013 | 5023 vizualizari

 

De abia aşteptam să încerc forma de prăjitură primită de la draga mea Crisulina.Cum mama a fost bolnavă zilele astea,m-am gândit să-i fac un dulce simplu dar pe placul ei.Mie tare mi-a placut,pufos şi aromat cu glazura crocantă.Minunat lânga o cana de lapte ori cafea.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri iaurt grecesc 10% grasime
  • 100 g unt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 2 firisoare şofran
  • o lingurita praf de copt

Pentru glazura:

  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • O lingurita scortisoara
  • O lingura zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de unt şi scorţişoară:

Am separat albusurile de galbenusuri la cele 5 oua.


Galbenusurile le-am mixat cu 150 g zahar,restul l-am pastrat pentru spuma de albusuri.


Am mixat pâna s-a topit zaharul si s-au deschis la culoare.


Am adaugat si iaurtul apoi untul topit si racit.


Sofranul l-am diluat cu putina apa si l-am pus peste galbenusuri.Am vrut sa intensific putin culoarea oualor.


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si am adaugat cele 50 g de zahar.


Peste spuma de galbenusuri am pus jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt,apoi jumatate din spuma de albusuri,


Am incorporat usor restul fainii si apoi albusurile ramase.


Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 40 de minute.


Cele 100 g de unt le-am amestecat cu zaharul pudra.


Când checul a fost copt,am scos tava din cuptor,am în tins deasupra repede untul,am presarat scortisoara si zahar brun si am mai pus la cuptor pâna s-a uscat glazura si a devenit crocanta.




Pofta buna !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de unt şi scorţişoară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Cris2711 1

29.05.2014, 18:24

Eu am facut cu glazura de lamaie,ce bun,dar si varianta ta imi trage cu ochiul

diaconta 1

29.05.2014, 18:37

Cris,s-o incerci.Noua tare ne-a placut

Cris2711 1

29.05.2014, 18:41

Sigur

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciambellone marmorizzato