Chec cu glazura de unt şi scorţişoară

de diaconta in Dulciuri, 22 Sep 2013 | 4699 vizualizari

 

De abia aşteptam să încerc forma de prăjitură primită de la draga mea Crisulina.Cum mama a fost bolnavă zilele astea,m-am gândit să-i fac un dulce simplu dar pe placul ei.Mie tare mi-a placut,pufos şi aromat cu glazura crocantă.Minunat lânga o cana de lapte ori cafea.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri iaurt grecesc 10% grasime
  • 100 g unt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 2 firisoare şofran
  • o lingurita praf de copt

Pentru glazura:

  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • O lingurita scortisoara
  • O lingura zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de unt şi scorţişoară:

Am separat albusurile de galbenusuri la cele 5 oua.


Galbenusurile le-am mixat cu 150 g zahar,restul l-am pastrat pentru spuma de albusuri.


Am mixat pâna s-a topit zaharul si s-au deschis la culoare.


Am adaugat si iaurtul apoi untul topit si racit.


Sofranul l-am diluat cu putina apa si l-am pus peste galbenusuri.Am vrut sa intensific putin culoarea oualor.


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si am adaugat cele 50 g de zahar.


Peste spuma de galbenusuri am pus jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt,apoi jumatate din spuma de albusuri,


Am incorporat usor restul fainii si apoi albusurile ramase.


Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 40 de minute.


Cele 100 g de unt le-am amestecat cu zaharul pudra.


Când checul a fost copt,am scos tava din cuptor,am în tins deasupra repede untul,am presarat scortisoara si zahar brun si am mai pus la cuptor pâna s-a uscat glazura si a devenit crocanta.




Pofta buna !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de unt şi scorţişoară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Cris2711 1

29.05.2014, 18:24

Eu am facut cu glazura de lamaie,ce bun,dar si varianta ta imi trage cu ochiul

diaconta 1

29.05.2014, 18:37

Cris,s-o incerci.Noua tare ne-a placut

Cris2711 1

29.05.2014, 18:41

Sigur

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide