Chec cu lamaie

de Ligia Bxl in Prajituri, 21 Noi 2013 | 12443 vizualizari

 

Acest chec il cautam de mult,cumparam foarte des din magazin,cred ca este si in Romania la LIDL,si am dat de el pe blogul lui Bernard (La cuisine de Bernard),oricum este de 1000 de ori mai bun si mai sanatos ca cel din magazin :) Nu stiu de ce glazura nu mi-a iesti ca a lui,a mea e incolora,dar gustul cred ca e acelasi,acrisor :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 120 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie (bio)
  • 4 oua mici(el a pus 3 mari)
  • 80 g zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • Pentru glazura
  • 25 g zeama de lamaie
  • 130 g zahar pudra
  • felii de lime
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Se incinge cuptorul la 170°C.

Se topeste untul la microunde.

Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie.

Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar.

Se adauga ouale,faina si praful de copt iar la final zeama de lamaie.

Se toarna compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu hartie de copt,forma trebuie sa fie mai mica cam de cca. 160x80 mm.

Se da la cuptor 30-40 minute,la final se face testul cu scobitoarea.

Dupa coacere se scoate din tava pe un gril,se ia hartia si se acopera imediat cu o folie alimentara pentru a-si pastra umiditatea, asa ramane moale blatul.

Se tine in folie pana se raceste si in acest timp se face glazura,amestecand zaharul pudra cu zeama de lamaie.

Se desface checul de folie si se orneaza cu felii de lime (sau cu ce doriti).

Se toarna glazura pe deasupra (atentie! sub grill se pune o farfurie ptr a recupera glazura care curge in ea)

Se toarna cu o lingura pana nu mai ramane deloc si se niveleaza cu o spatula.

Se introduce din nou checul la cuptor la 100°C pentru 8 minute ca sa se usuce glazura.

Se da la rece.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti o forma mai mare,adaugati mai multe ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

diaconta 1

25.11.2013, 18:53

Fix pe gustul meu

Ligia Bxl 1

25.11.2013, 22:02

ma bucur Diaconta

ArianaBala 1

22.10.2015, 11:34

Am facut reteta asta de de peste 10 ori, doar ca noi il preferam fara glazura. E una din favoritele noastre. Multumim!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec Dukan cu lamaie si goji