Chec cu lamaie

de Ligia Bxl in Prajituri, 21 Noi 2013 | 6581 vizualizari

 

Acest chec il cautam de mult,cumparam foarte des din magazin,cred ca este si in Romania la LIDL,si am dat de el pe blogul lui Bernard (La cuisine de Bernard),oricum este de 1000 de ori mai bun si mai sanatos ca cel din magazin :) Nu stiu de ce glazura nu mi-a iesti ca a lui,a mea e incolora,dar gustul cred ca e acelasi,acrisor :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 120 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie (bio)
  • 4 oua mici(el a pus 3 mari)
  • 80 g zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • Pentru glazura
  • 25 g zeama de lamaie
  • 130 g zahar pudra
  • felii de lime
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Se incinge cuptorul la 170°C.


Se topeste untul la microunde.


Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie.


Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar.


Se adauga ouale,faina si praful de copt iar la final zeama de lamaie.


Se toarna compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu hartie de copt,forma trebuie sa fie mai mica cam de cca. 160x80 mm.


Se da la cuptor 30-40 minute,la final se face testul cu scobitoarea.


Dupa coacere se scoate din tava pe un gril,se ia hartia si se acopera imediat cu o folie alimentara pentru a-si pastra umiditatea, asa ramane moale blatul.


Se tine in folie pana se raceste si in acest timp se face glazura,amestecand zaharul pudra cu zeama de lamaie.


Se desface checul de folie si se orneaza cu felii de lime (sau cu ce doriti).


Se toarna glazura pe deasupra (atentie! sub grill se pune o farfurie ptr a recupera glazura care curge in ea)


Se toarna cu o lingura pana nu mai ramane deloc si se niveleaza cu o spatula.


Se introduce din nou checul la cuptor la 100°C pentru 8 minute ca sa se usuce glazura.


Se da la rece.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Daca aveti o forma mai mare,adaugati mai multe ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

diaconta 1

25.11.2013, 18:53

Fix pe gustul meu

Ligia Bxl 1

25.11.2013, 22:02

ma bucur Diaconta

ArianaBala 1

22.10.2015, 11:34

Am facut reteta asta de de peste 10 ori, doar ca noi il preferam fara glazura. E una din favoritele noastre. Multumim!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Plumcake cu ricotta si lamaie